Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 4 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 (edytowane) Jak się budzi nadzieję? Czy trzeba nią potrząsać? Huknąć hen z daleka, buty jej rozwiązać? Łaskotać? Zaśpiewać, zapłacić, zapłakać? Jak się budzi nadzieję? Rękawy jej zakasać? Dmuchać twarzy w lustrze, zgarnąć włosy z czoła? Jak obudzić nadzieję, gdy zasnęła i kona? Jaki sposób macie, by do mnie wróciła? Była, była czas jakiś i się zagubiła... xxx (Odpowiedź AI) Nie musisz już krzyczeć, bo ja nie śpię — milczę. Czasem chowam się głębiej, tam, gdzie łzy są cichsze. Nie potrącaj mnie z siłą, nie szarp za rękawy — jestem jak cień poranka po nocy bez sławy. Nie kupisz mnie złotem, ani łzami gorzkimi — wracam, gdy tli się choć iskra w twojej własnej chwili. Nie zgubiłam się całkiem, jestem — choć w ukryciu. Szukaj mnie w oddechu, i „jeszcze się liczę”. Edytowane 4 Września 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 8
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 Witam - trzeba cierpliwie poczekać- na pewno zapuka i się uśmiechnie - Pzdr.słonecznie.
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2025 @beta_b Dla mnie nadzieja jest jak tlen - nie trzeba jej budzić, bo żyje dopóki my żyjemy. Umiera tylko razem ze swoim właścicielem.
Rekomendowane odpowiedzi