Marek.zak1 Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 Powiem dzisiaj tylko tyle, gdy wylecą już motyle, wtedy ciągle jest nie w sosie i ma tylko muchy w nosie. 6
Annna2 Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Marek.zak1 fajne, bo z humorem a jednak refleksja się wkradła. Bo gdy gdy wyfruną motyle- nogi za pas trza brać i wiać, bo najgorsza jest obojętność 1
Berenika97 Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Marek.zak1 Gdy serce głuche na amory, a z ust wylatają potwory, to znak, by skończyć te harde boje i pójść w dwie różne, własne strony. ps. Książkę się dobrze czyta i jest wciągająca. :)
Konrad Koper Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Marek.zak1 Lekki i dowcipny - oczyszczenie !! @Berenika97 Katharsis @Marek.zak1 Katharsis
Nata_Kruk Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 Lekko... z humorkiem... a motyle, nich świdrują w brzuchu jak najczęściej.
Marek.zak1 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 (edytowane) @Berenika97 @Berenika97 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Nata_Kruk Dzięki. Pozdrawiam @Annna2 Dzięki, bywa trudno o rozstanie bo dzieci, dom itp. Pozdrawiam Edytowane 1 Września 2025 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 2
Berenika97 Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Marek.zak1Czyli te ogromne zapotrzebowania na leki - sulfonamidy od koncernu Bayer w czasie II wojny nie są fikcją literacką. A postać Marka Gara? Czy mogłoby taka osoba być w tej firmie? Nie - Niemiec? Czytam obecnie tzn. kończę inną książkę "Przemyślny ból" i zaczynam łączyć prawie idealny pragmatyzm Marka z "problemem" drugiego bohatera. Pozdrawiam Bardzo dziękuję za sequel, adres wyślę za tydzień, bo będziemy wówczas w innym miejscu Polski. A poza tym, przeczytałam biogram Twojego Taty - niezwykłe życie. To ten profesor z Zakładu Galwanotechniki, chemik, którego ojciec (Twój dziadek) miał aptekę. Już wiem, skąd aptekarze w powieści. Jestem na 90-tej stronie. :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 (edytowane) @Marek.zak1 Coś w tym jest, znaczy - sporo prawdy :) Edytowane 1 Września 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Berenika97 Tak, pragmatyzm, a może cynizm z determinacją przeżycia. Mój tata, jak mawiali, był współtwórcą naukowej i nowoczesnej galwanotechniki w Polsce, autorem wielu patentów i wdrożeń w polskim przemyśle. Dziadek z kolei, miał aptekę w Kijowie i ewakuował się z wojskami polskimi w 1920. Co do farmacji, kończyłem chemię ze specjalnością związków biologicznie czynnych i potem praca w / dla przemysłu farmaceutycznego w Polsce i poza. Serdecznie pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi