Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2025 (edytowane) A może powój zrywasz, gdzieś przy torfiakach, rozgrzanym słońcem wczesnego lata. Dróg nieprzespanych nie z tego świata. Zbożem śpiewasz w purpurowych makach. Śpi ikebana schowana w Łyny brzeźniakach, a z nich utulana wciąż moja słów dzielnica. A wartownicy cienie, ta nasza dziś ulica, chabrowe sny schowane w łez absmakach. A może znajdę Cię gdzieś w tafli jeziora, a klangor żurawi wciąż śmiech pamięta Mamo- trudna i zbędna ta moja perora Niwa bezkresna to lnu znów metafora Piękna i droga Mateńko zawsze święta., a polna panna wiatrem jeszcze rozpięta. Edytowane 31 Sierpnia 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 11
Berenika97 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2025 @Annna2 Twój wiersz ma niezwykle liryczny i pełen czułości charakter. Dużo w nim obrazów natury, które stają się językiem uczuć. To nadaje utworowi lekko mistyczny, a zarazem bardzo osobisty ton. 4
andrew Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2025 @Annna2 Ślicznie, blisko, osobiście... Pozdrawiam serdecznie Miłego wieczoru 2
Annna2 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Berenika97 dziękuję @andrew dziękuję @infelia, @Czarek Płatak, @violetta, @Wochen dziękuję 2
Migrena Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Annna2 Aniu. Piękna liryczna medytacja nad obecnością matki w krajobrazie, który nieustannie mówi jej głosem. Przeniknął mnie Twój wiersz. 2
Annna2 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Migrena dziękuję @iwonaroma dziękuję @lena2_ dziękuję
Nata_Kruk Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jw. to.. zbożem śpiewasz.. ujęło mnie bez reszty.!.. :) Lubię te tematy... czuję pokorę w peelce. Ładnie. Dobrego dnia. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 Witam - pięknie - Pzdr.serdecznie. 1
Annna2 Opublikowano 1 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2025 @Nata_Kruk dziękuję @Waldemar_Talar_Talar dziękuję 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 @Annna2 i znowu cudny wiersz, jak już album maryjny będzie gotowy poproszę Ciebie o wiersz, tak mi się podobają. ps czy wysyłałaś mi wiersz bo czekałem ale nic nie przyszło? 1
Annna2 Opublikowano 2 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2025 (edytowane) @Robert Witold Gorzkowski ok dzięki Edytowane 2 Września 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji)
Annna2 Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @Czarek Płatak dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi