Bartłomiej Boruta Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 I. Teoria ciszy milczenie nie boli to tylko brak dźwięku ciało uczy się go szybciej niż serce najpierw zanika puls w palcach potem wzrok traci głębię a na końcu człowiek przestaje pytać mówią — to dojrzałość choć bardziej przypomina oswajanie pustki II. Notatka z oddalenia znowu jestem tu w miejscu które nie zna mojego imienia ale pamięta ciężar kroków stawiam je ostrożnie jakby ktoś inny miał zapłacić za każdy błąd przechodzę przez dzień jak przez wydrążoną gałąź pusta — ale wciąż trzyma się drzewa III. Przysięga nie przysięgam nie dlatego że nie kocham ale dlatego że wiem co dzieje się z przysięgami kiedy zapada noc a serce chce spać w innym miejscu 6
Lidia Maria Concertina Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 @Bartłomiej Boruta Świetne! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Berenika97 Opublikowano 24 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2025 @Bartłomiej Boruta Świetny wiersz o procesie emocjonalnego wycofywania się, stopniowego oddalania się od świata i relacji. Tak odczytałam Twój utwór. :)
Annna2 Opublikowano 25 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2025 @Bartłomiej Boruta milczenie boli, zamienia się w tęsknotę. Poruszający wiersz z pięknym zakończeniem kiedy zapada noc a serce chce spać w innym miejscu
Rekomendowane odpowiedzi