Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Fakt na sercach nie robią się zmarszczki, a miesięcy już nikt nam nie zliczy. Lecz czas płynie miarowo, uparcie. Czy ściga się ze słońcem z księżycem. Życie także upływa miarowo, zachowując kolejność wydarzeń. Cóż że nie jest odzieżą markową i piętnuje bruzdami na twarzy. Lecz sens skrywa do bólu głęboki, niosąc treści pozornie niespójne. Miła pomyśl i wokół rzuć wzrokiem, zacznij widzieć, a zaraz zrozumiesz. Przecież wszystko stworzone jest dla nas; liście z nieba i brokat w kałużach. Ta komedia tragedia i dramat, żółte słońce i deszczyk i burza. Trzeba tylko wyzwolić swój umysł, poukładać wartości na nowo. Zniwelować różnice i sumy, pielgrzymować z otwartą wciąż głową 13
FaLcorN Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Świat jest dla nas szeroki: szerszy niż dłoń, ciepły jak dotyk. Słońce jest wszędzie, nawet w kałuży. Doceń ten dar, znajdź światło w podróży. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) @FaLcorN światło w podróży, słońce w kałuży to dobrze wróży powstaje wiersz świat za szeroki ciepły jak dotyk nogi jak gotyk widzisz je też :)))) Edytowane 17 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Słońce, czy brokat w kałuży to finałowa scena z Iluminacji Zanussiego. Ten film, podobnie, jak Twój mądry wiersz, o układaniu życia. Pozdrawiam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet gdy marszczy się kałuża w niej drzewa mają pień na górze, a domy stoją na kominach i jak zapatrzysz się ciut dłużej... możesz zobaczyć jak obrazek, - przewiąże kawałeczkiem tęczy uśmiechem nieba i po deszczu dostaniesz zdjęcie - jak prezencik :) 1
Rafael Marius Opublikowano 17 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ludzie dają się szczuć na siebie i stąd te różnice. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia @Marek.zak1 dzięki @Alicja_Wysocka po co patrzyć się w kałużę jeszcze wyjdzie jakaś żaba a gdy patrzę trochę dłużej to się wdzięczy niczym baba czuję że mnie kokietuje weź pocałuj tu mój pyszczek jam królewna możesz ulec nie ulegnę oczywiście żabie udko ponoć smaczne tak jak żabojady mówią ja cię żabko to zostawię może kogoś zdołasz uwieść :))) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Rafael Marius słusznie - uczyć ludzi samodzielnego myślenia! Dzięki 1
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Myślę, że czasami lepiej nie szukać sensu, potrafi on zaskoczyć bezsensem nawet sensownym. Wiem, brzmi to nielogicznie. :-)))) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie - jak ja mówię "myślisz w bok" Pozdrawoam 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Jacku, bo jak się ma nosek mocno w górze to wtedy łatwo wleźć w kałużę 1
Annna2 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia @Jacek_Suchowicz odpowiem olsztyńskim Czerwonym Tulipanem"- bo chyba słowa pasują: Jedyne co mam to złudzenia Że mogę mieć własne pragnienia Jedyne co mam to złudzenia Że mogę je mieć...(...) Miałam słowa własne Ktoś stwierdził że zbyt ciasne Co mam zrobić bez słów jak żyć Bez słów jak żyć 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia (edytowane) ja ciągle chodzę z noskiem zadartym a b\głowę noszę ponad chmurami mówią dziad stary jeszcze uparty częstochowszczyzną nas ciągle mami ... ))))) @Annna2po co pisać lepiej posłuchać: Edytowane 18 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marek fantastycznie spuentował twój wiersz nic dodać nic ująć. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia @Jacek_Suchowicz Trzeba tylko wyzwolić swój umysł... Mądrego miło poczytać:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) @MIROSŁAW C. Obserwuje ludzi. Odnoszę rażenie, że większość żyje w swoich eklektycznych światach. Otwórzmy się na innych! Dzięki @Robert Witold Gorzkowskidzięki pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi