Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Anglik przez kanibala na Fidżi uwięziony, Usłyszał po angielsku: "Zostaniesz upieczony"! Białas przerażony trudną sytuacją - krzyknął: "A co ze wspólną cywilizacją?!" - "Przecież nożem i widelcem zostaniesz zjedzony"! 9
wierszyki Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Ta składnia trochę skomplikowana. Ale przecież wyszło. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @Berenika97 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pielgrzym Antoni w drodze do Lichenia spory ma problem z kulturą jedzenia. Otóż, Dobry Boże, RYBĘ jada nożem! Beka z dzień dobry, beka z do widzenia. 3
Berenika97 Opublikowano 15 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2025 @wierszykiBardzo dziękuję! Na pewno wersy są za długie. Ale poeksperymentować można. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. @jan_komułzykantDziękuję! Świetny! :) @Ajar41@Marek.zak1@Naram-sin@Klip Bardzo dziękuję!
Annna2 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Berenika97 fajne. No i pomyśleć, że to my Francuzów uczyliśmy jeść nożem i widelcem 1
Klip Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Berenika97 Zebrało mi się w dziale poezji kanibalistycznej Na izbie przyjęć w mieście Larnaka, pacjent oświadczył: "Prawda jest taka: "Pamiętam tylko, że jadłem drób, wtargnął kanibal i w łeb mnie łup. A gdy zemdlałem, zeżarł mi ptaka". Rzekł pewien cwany szaman z Botswany przez ludożerców w buszu pojmany: "Uczą te oto ryciny, by starej nie jeść ludziny". Mimo to szaman został zszamany. Chciał ludożerca się żenić w Warszawie, nawet pierścionek wybrany miał prawie. Gdy jednak bliżej poznał rodzinę, tłumaczył lubej uczuć ruinę: "Ja twych rodziców kompletnie nie trawię". Nie martwi się wcale kanibal z Boliwii, że starzy dziewczyny są tacy zgryźliwi. Chociaż ciskają klątw miliony, suplikant mruczy urzeczony: "Ja bardzo to cenię, że tak są zjadliwi". Pozdrawiam 4
Berenika97 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Annna2Co do widelca to są różne opinie. Ale jest pewne, że w czasie, gdy Henryk Walezy przybył do Polski (XVI w), Francja była cywilizacyjnie za nami, zwłaszcza pod względem higieny. U nas były normalne toalety, a Wersal, który był budowany póżniej ich nie miał. Na Zamku Królewskim w Warszawie były łazienki z bieżącą wodą, a we Francji zaczęto się myć w celach higienicznych dopiero pod koniec XVIII wieku. Bardzo dziękuję! @KlipNo rewelacyjne! Okazało się, że kanibalizm ma duży potencjał. A Ty potrafisz go świetnie wykorzystać. :) @violettaBardzo dziękuję!
jan_komułzykant Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2025 @Klip rewelacja! Coś tam z szman(i)em też miałem, ale nie znajdę ;) 1
Berenika97 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję! :)
Nata_Kruk Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Berenika97... ciekawe, czy to 'uspokoiło' Anglika.. ;)) Pomysłowo. 1
Berenika97 Opublikowano 17 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2025 @Nata_KrukBardzo dziękuję! Może Anglik poczuł się wyróżniony? :)))) 1
Rekomendowane odpowiedzi