Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) Na drodze po której wciąż jeszcze idę. Ciebie noszę, jak melodię con moto. deszcz wyżłobił dawno drogie mi Imię. Drzewa dzwonią w tonacji cis-moll. Lotna zieleń barw mimik tą złotą, na drodze po której jeszcze idę. Wiem- banał jak wierzba płaczę. Liść derwiszem, tak jakby przed burzą, deszcz wyżłobił dawno drogie mi Imię. Mój świat jak walc w sam takt con amore, osłodzić czas, niczym os patoką. Po drogach po których jeszcze idę. Mijane drzwi, już nie zachodzę. Sad i ogród nocą tylko chłodną, deszcz wyżłobił dawno drogie mi Imię. Kocham wiem- tyle tylko mogę. Tambur sempre tu ciszą blaszaną. Na drodze po której jeszcze wciąż idę, deszcz wyżłobił na niej Twoje imię. Edytowane 10 Sierpnia przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 11
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Annna2 Jakim kierujesz się wzorem przy pisaniu villanelli? Bo nie zachowujesz średniówki, która jest niezbędna. Napisałam tylko dwie villanelle, więc nie jestem ekspertem, ale poszperałam w necie i wszystkie villanelle mają zachowaną średniówkę. Czy to oni robią błąd, czy Ty? Pozdrawiam.
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @piąteprzezdziesiąte ja też nie jestem, a uczyłam się na tym przykładzie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Annna2 Czy wiesz, że w podanym przykładzie jest zachowana średniówka? :) 1
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @piąteprzezdziesiąte ta a wiesz że poprawiłam? Szukam Twoje tutaj vilanelle dwie- aby ocenić- ale nie widzę? Edytowane 10 Sierpnia przez Annna2 (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Annna2 ta A wiesz, że nie widać?
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Annna2 mój odbiór jest prosty lubię twoje wiersze i wraz z muzyką mam dobry odbiór i nic mi nie przeszkadza. 2
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Robert Witold Gorzkowski Dziękuję
Marek.zak1 Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Annna2 Wiersz jest bardzo ładny, przypomina falowanie, a przecież każda fala trochę inna. Pozdrawoa P.S. Nie rozumiem tego: na drodze po której jeszcze w idę. 1
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @Marek.zak1 poprawiałam i nie zauważyłam, już nie ma- dzięki
andrew Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Twe imię mam dla siebie Ono mieszka w niebie Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @andrew tak nosze Jej imię w sercu. Jest w Niebie- mam nadzieję, że tam będzie na mnie czekać z Mamą dzięki
wierszyki Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Gdyby ocenić sam wiersz. Jest on taki bardzo Twój. Ma własny taki cichy wyśpiew słów. Ale to nie vilanella. Pawlicki pisze ze średnicówką, jak najbardziej. Równo i czysto. I pięknie. Ja osobiście nie wiem doprawdy skąd ta pewnosć. Że klasyki są lepsze. Vilanelle i sonety świadczą o kunszcie a nie rzemiośle i klepaniu tych rymów, co przyjdze tylko do głowy. Czemuż ktoś kto tak słyszy i czuje sobą gwarę ma udawać jakiegoś wytwórcę podróbek dawnego stylu i firmy. Ja Cię kompletna Aniu nie rozumiem, co, komu i po co Ty chcesz udowodnić. Przepraszam. Pisz jak czujesz po prostu. Wiersze nie są by coś udowadniać wg mnie. Ale niestety, ta krytyka jest słuszna, rytm jest tu raczej osobliwy. Takie wierszy Ani :) Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maciek.J Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia a mi się podoba i już co tam średniówka i inne gadżety smutek ma zapach róż nie czepiaj się prawdy i poety Aniu Aneczko Aniutko pisz i się nie martw ja jestem z Tobą 1
Annna2 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) @wierszyki Parlicki- nie Pawlicki. Mariusz Parlicki. @Maciek.J - dzięki Boli- ale przecież nie widać. Edytowane 10 Sierpnia przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
wierszyki Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słusznie. Tam też o firmie miało być. A nie firmie ikpeenievtysiac innych błędów. I podobno nie potrafię deklamować wierszy, tak mnie kiedyś zjechała polonistka za całokształt, że przez następnych dziesiát lat jej wierzyłam. Pzdr. Wierszyki :) F o r m i w Czy te kom9rki są mądre?
Maciek.J Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia @wierszyki może mi wytłumaczysz po co w vilanelli przyrząd do pomiarów średnic otworów ? 1
wierszyki Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tego nie wiem, ale podobno trzeba mierzyć :) Przecież tu nikt Ani nie chce skrzywdzić. Pzdr.
Manek Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A w której ręce on tą średnicówkę trzyma? Pytam dla kumpla. On by też chciał takie pisanie wypróbować
Rekomendowane odpowiedzi