Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 W świecie okołopieniężnym są sprawy, które nie uchodzą, a w każdym razie nie na sucho. Mam nieco świadomości tych spraw. Na przekór im wszystkim postanowiłem jej kupić Mercedesa. Świat nie przepada, zwłaszcza ten biedny, za Merolami, dlatego właśnie go jej kupiłem. Nawet nie bardzo wiem dlaczego, jest przecież tyle marek aut, ale tak jest. Nie była nawet moją kochanką, co przecież też się nie spodobało. Związków partnerskich jak nie ma tak nie było, małżeństwa uchodzą najbardziej, a zwłaszcza te białe, fakt, najbardziej te białe. W związku z powyższym, a nawet mówiąc wprost przez powyższe kupiłem jej tego białego Merola, żeby tak – właśnie po to – żeby ją kupić. Ale to nie koniec tej historii. Ona – niemoja A – jeździła tym Mercedesem po mieście, z radością na twarzy i w uhahaniu i trzeba dodać, że nieco nieumiejętnie. Zdaje się, że podwoziła nawet tym białym Merolem jakiś swoich kumpli i to wcale nie dżentelmenów z powiedzmy, że najwyższych półek. Merol nie był przesadnie posprzątany i nie najczęściej wcale odwiedzał myjnię, ale to przecież takie nieistotne. Faktycznie, często się psuł nawet. No tak to się w nieco telegraficznym skrócie potoczyło, choć mawiają, żeby przecież na skróty nie chodzić. Cóż, poszliśmy, ale to inna jest historia. Swoje dowiodłem, bo tak chciałem, bo podobno mogłem tak uczynić. Miał miejsce znów, kolejny raz co zauważam wcale nieskromnie, całkiem nie najgorszy pomysł, choć to te najgorsze są teraz najbardziej w modzie. Najzabawniejszy zresztą jest koniec tej historii, ale cóż poradzić, że on jeszcze nie nastąpił. Warszawa – Stegny, 03.08.2025r. 8
Stracony Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Leszczym Ciekawie, "Bez gwiazdy nie ma jazdy" :) Niemieckich aut nie lubię, ale używam z braku polskich. 1
Annna2 Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Leszczym orany fajny jesteś- kupujesz Merole 1
viola arvensis Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Leszczym Zacznę od końca- bo też końcówka rozłożyła mnie na łopaki wręcz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A całość, cóż mocno zyciowy realistczny obrazek 1
Leszczym Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Stracony Taka wariacja na temat reala, plan nawet, ale z tych odległych, bo zapomniałem dodać, że na tego Merola zarobiłem pisaniem poezji :)) @Annna2 No ba, przefajny, aż za fajny nawet :) @viola arvensis Bywa i tak przy dochodowościach :) Dzięki, cieszę się :) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dla mnie, to, co zacytowałam :) 1
Leszczym Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Alicja_Wysocka Alicjo ja nie piszę w Twój deseń. Nie mam tej wiedzy szczegółowej na temat rymów, rytmów, sylab i ich przebogatych związków i koligacji. Nie jestem w stanie tego przeskoczyć, a po wtóre nie do końca tak uważam, a w każdym razie nie na tyle, że pójść głębiej w tym kierunku. Co zdaje się na tyle nie przeszkadza, że ogólnie fajnym jest jeśli coś mojego czasem docenisz :)) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Leszczym Ale nie robię Ci Michale żadnych wymówek, przeciwnie, zaglądam do Ciebie często, bo jesteś hmmm... przemiłym gadułą, a ja po trosze chyba też. Więc jak mi coś strzeli, jakiś pstryczek - elektryczek, jak przeskoczy jakaś iskierka, a ja ją zauważę - to jestem. Zatem, niezobowiązująco, do miłego zaskoczenia :) 1
Leszczym Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Alicja_Wysocka Bo to jest akurat mega prawda. Bo właściwie może chodzić o jak najwięcej zaskoczeń :))) Serio. Rozmowy i zaskoczenia :) Zatem życzę i Tobie i sobie do następnego zaskoczenia :)) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Witaj - jestem na tak - Pzdr. 1
Moondog Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 (edytowane) @Leszczym "Minimalne wymagania mam jak stary merol Disel śmiga na oleju ale motor trzyma tempo" podobno też z życia wźęte :) Edytowane 3 Sierpnia 2025 przez Moondog (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Leszczym nie ważne w jaki piszesz deseń ale czy jest ciekawie czy ciut metafor twój tekst niesie zatrzyma mnie przy kawie tu mały żarcik z czytelnika koniec nie nadszedł ponoć wena zniknęła nagle dzisiaj więc czytelniku dokończ :)) 1
Leszczym Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 @Waldemar_Talar_Talar O to bardzo się cieszę :) Pzdr. M. @Moondog Fakt, wiek merola ma znaczenie. Beczki Mercedesy psuły się mega bardzo mało, nawet te bardzo wiekowe, a potem się im pogorszyło. @Jacek_Suchowicz Może kiedyś dopiszę ten koniec, racja, historie należałoby według schematu wstęp, rozwinięcie i zakończenie.
Rekomendowane odpowiedzi