Migrena Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @Jacek_Suchowicz Jasne. Dzięki.
viola arvensis Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena popłakalam się, bo to tak bliski mi wiersz i tak bardzo czuję treść- wręcz rozlewa sie po moim wnętrzu. Chwilę przy mojej kochanej mamie rok temu - najboleśniejsze i na zawsze wryte we mnie... Dziękuję za ten wiersz. 2
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @viola arvensis Violu. Bo ból duszy związany z odejściem najbliższej osoby jest dla większości ludzi najtrudniejszy do zniesienia, bo uderza w nasze poczucie więzi i tożsamości. Współczuję sercem. Dziękuję. 2
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Berenika97 Dobrej niedzieli Bereniko.... 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre w tej chwili, albo lepiej powiem, jeszcze....jeszcze nie jestem Berenicą, ale za życzenia bardzo Bożenko dziękuję:) Ja Tobie, ja Tobie też super niedzieli życzę :)
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena ...no coś się ''przestawiło'' i mam nadzieję że nie w mojej głowie haha.....chciałam być ''dobrym człowiekiem'' przez chwilę.... @Migrena....jak będziesz podziel się nowiną proszę. 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre pewnie, że się podzielę bo to dla mnie będzie szokujące doświadczenie :)
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena Ale z korzyścią dla Świata też/:)Mam nadzieję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Oooo, tak. Świat padnie na kolana. Może z wyjątkiem amerykanów bo ci postraszą, że zrzucą mi na łeb jakąś bombę
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena Powiem tylko, że taka poezja potrafi wzruszyć i napełnić oczy łzami. Smutek, ból, żal i cicha nadzieja, że to nie koniec, że życie nie kończy się śmiercią. Nigdy nie zapomnę mojej kochanej matuli na łożu śmierci, przeklęty rak zniszczył ją bez miłosierdzia. Tak, zalewam się właśnie łzami pisząc o tym, a stało się to ćwierć wieku temu, a wydaje się, że to było wczoraj. Pozdrawiam serdecznie. 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 (edytowane) @Roma Nawet nie napiszę dziękuję, bo w tej sytuacji to słowo zbyt banalne. Ten dobry czas właśnie do mnie przyszedł. Jest subtelny chociaż wyrazisty. Jest piękny chociaż w tym pięknie spokojny. Jest przyszłością chociaż muszę ją pielęgnować jak najdelikatniejszy kwiat świata. To cudowny czas ! @Wiesław J.K. Wiesławie. Jak ja dobrze Cię rozumiem. Dla wrażliwego człowieka śmierć kogoś kto był sercu najbliższy to bardzo głęboka rana. Czas rany zabliźnia. Ale śladów nigdy nie zatrze. Sercem jestem z Tobą. Pozdrawiam... Edytowane 3 Sierpnia 2025 przez Migrena (wyświetl historię edycji) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena I tu jestem jak mysz w pułapce no nie lubię odpuszczać krzyżówek chociaż ich nie rozwiązuję-:)Ok …poczekamy cierpliwie chociaż coraz mniej w mas cierpliwości..patrz Amerykanie fakt bezsprzeczny-:) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, zgadzam się z Tobą, takie dobre chwile trzeba cenić i pielęgnować. Pozdrawiam serdecznie. @Migrena Dziękuję! 2
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Wiesz co ? Ja Bożenko proponuję abyśmy stanęli na warcie. Wirtualnie...tylko na razie. Ale już ramię w ramię. Zwarci i gotowi. I niech się do cholery coś dzieje. Co myślisz ? 1
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena Myślę że to już jest „ Zmiana Warty” i nie taka jak u Błońskiego bynajmiej! ( podglądnij czas zaprzeszły wprawdzie ale wciąż aktalna książka( Zmiana warty!!! Tak i śmierć przestaje być tabu a bywa powolnym umieraniem…w Twoim wierszu( cykl to dla mnie) jest wszystko…uczucia się nie zmieniają.. @Bożena De-Tre Oni żyją z Nami ..i zostawiają pióra ptasie po drodze…dziś w swoim parku znalazłam dwa.. 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Ale co ? Te dwa pióra ? Nie strasz mnie !
Bożena De-Tre Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Migrena Noo pióro każdy musi mieć swoje przecież.Masz swój rozpoznawalny już styl ..i to jest super. 1
Migrena Opublikowano 3 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2025 @Bożena De-Tre Bożenko. Dziękuję. No naprawdę..... 1
Nata_Kruk Opublikowano 5 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2025 @Migrena.. bardzo dłuuugi wiersz, ale warto go było przeczytać. Smutny i poruszający. Te słowa wystarczą. 1
Migrena Opublikowano 6 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2025 @Nata_Kruk to ja żeby nie przedłużać odpowiem minimalizmem -- Nata, dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi