Maciek.J Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 (edytowane) Z lewa i z prawa łamanie prawa gdy jeden drugiemu jedzie po bandzie zmieniają się miejscami na wokandzie niczym dziecięca gra w Chińczyka bo taka jest właśnie polityka człowieku nie łam się i nie irytuj lepiej teraz odpuść i nie politykuj oto prokurator ściga prokuratora na prawo nadeszła właśnie pora sędzia podważa wyrok sędziego i jak na razie nic z tego dobrego dla nikogo i dla niczego nie wynika bo prawnik atakuje innego prawnika co rusz wybuchają prawne spory jakich chyba nie było do tej pory tam ekspert ośmiesza innego eksperta na stole sędziowskim spraw leży sterta ktoś winny ktoś skazany tylko prawie jak dużo ludzi dzisiaj zna się na prawie lecz czy to jest kodeks czy z podręcznika bo taka jest właśnie polityka na sądy w końcu nadszedł ten sądny dzień choć nie da się wszystkiego wyciąć w pień ale prawdziwy Sądny Dzień będzie dziś teraz albo jeszcze za niepoliczalną liczbę lat nikt tego nie zna i nie wie o tym cały świat kiedy przyjdzie ten czas i ostateczna pora że będą sądzić też każdą sędzinę i sędziego i wzywać na niebieski dywan prokuratora ktoś coś tam zyska inny na zawsze straci bronić siebie próbować będą też adwokaci zaś radcy i notariusze na nic już nie poradzą bo sprawiedliwy Sędzia da radę z każdą władzą czy to także będzie polityka gdy się pojawi nowa pragmatyka ten z tarczą wejdzie tamten na tarczy dziesięć paragrafów całkiem wystarczy skończą się absurdy i naukowe komunały upadną wszystkie bez wyjątku trybunały ustawy nie będą już potrzebne nic nie warte w dziesięciu zdaniach wszystko jest zawarte skrzydlaty strażnik bramy jednym pootwiera a przed innymi na zawsze pozamyka ale to nie będzie już żadna polityka Edytowane 26 Lipca 2025 przez Maciek.J (wyświetl historię edycji) 3
Annna2 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Maciek.J Monteskiusz- jego zasady, dobrze byłoby, aby znów były zachowane. A nowego ministra od sprawiedliwości- lubię 1
Migrena Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 (edytowane) @Maciek.J extra tekst. Świetnie napisane. Brawo. @Annna2 a ja nie. Gdzieś czytałem, że własną córkę ciągał po sądach. O alimenty. Edytowane 26 Lipca 2025 przez Migrena (wyświetl historię edycji)
Annna2 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 (edytowane) @Migrena to nie jest prawdą. Wiem sprawa żyła swoim życiem- odżyła teraz. Jak łatwo można pomówić człowieka. Tu dam tylko cytat z przeprosin. Informuję, że w swojej skardze do Krajowej Rady Sądownictwa z dnia 20 lutego 2017 roku na mojego byłego męża, sędziego i rzecznika Krajowej Rady Sądownictwa Waldemara Żurka zawarłam następujące nieprawdziwe informacje, iż: – nie płacił alimentów na rzecz córek, – nie wyraził zgody na zabieg operacyjny córki, – ponosi winę za rozkład pożycia małżeńskiego, – wykorzystał swoją funkcję w postępowaniach rodzinnych z moim udziałem, oraz informuję, iż bezprawnie dołączyłam szereg prywatnych dokumentów z zawartymi tam danymi wrażliwymi, czym naruszyłam dobra osobiste mojego byłego męża Waldemara Żurka, a w szczególności jego dobre imię, godność osobistą, prawo do ochrony życia prywatnego i intymnego. Powyższą skargę wraz z załącznikami wysłałam także Wiceministrowi Sprawiedliwości Patrykowi Jakiemu, Posłowi Prawa i Sprawiedliwości Michałowi Wójcikowi oraz Redaktorowi Naczelnemu 'Gazety Polskiej' Tomaszowi Sakiewiczowi. W związku z powyższym przepraszam Waldemara Żurka, który we właściwy sposób alimentował swoje córki, nigdy nie sprzeciwiał się niezbędnym zabiegom medycznym swoich córek i nie wykorzystał swojej funkcji w sprawach z moim udziałem” – napisała w oświadczeniu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i dodam: Edytowane 26 Lipca 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
Migrena Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Annna2 Aniu. Otworzyłaś ślepcowi oczy :) Dziękuję. 1
Annna2 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Migrena z zasady nie wnikam w sprawy osobiste. Bo gdyby tak było- to nie mogłabym np. słuchać wielu utworów- tak a propos. I żal mi tej pani też- bo została wmanipulowana. W grę, w dyskredytację człowieka. Tak jak ta " mała emi" Przeczołgali go. 2
Berenika97 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Annna2Doświadczenia mojej rodziny (bardzo złe) spowodowały, że nie przyjmuję bezkrytycznie żadnych doniesień medialnych ani nie mogę zaufać nikomu z tzw. "elity" politycznej. Manipulacja ludźmi, społeczeństwem weszła do struktur państwa i do mediów tak głęboko, że stała się jego "krwioobiegiem". Mam wrażenie, że nikt już temu się nie sprzeciwia.
Annna2 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 (edytowane) @Berenika97 Rozumiem. A moje osobiste doświadczenie jest takie- kiedyś puścił plotkę- ohydną nieprawdziwą i co? Jak udowodnić- hej nie jestem wielbłądem. Każda plotka ma to do siebie- że coś się przylepi. I jak z tym żyć? Wiem, sędzia dał sobie radę- wygrał nawet w Trybunale Praw Człowieka. Jest osobą publiczną więc musi być z definicji gruboskórny, i zna prawo bardziej niż kto inny- (przepraszam za kolokwializm)- zwykły. Jesteś zła albo coś- i co jak dalej się bronić? Bo ktoś nie mając nic- dowodów ot tak- bo kogoś się może nie lubi. I co dalej? A to się ciągnie- plotki i pomówienia uderzają i są. Przepraszam za osobiste wywody. A to co napisałam w odpowiedzi dla @Migrena nie jest doniesieniem medialnym- jest faktem. Aby nie być gołosłowną przytoczyłam linki- jak inaczej uczynić Edytowane 26 Lipca 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji) 1
Berenika97 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Annna2Plotki mają to do siebie, że żyją własnym życiem i nic z nimi nie zrobimy. Chodziło mi o nas, istoty społeczne, myślące, abyśmy uważali na "papkę medialną, którą nas karmią. A co do tego pana, o którym piszesz, to nie zabieram głosu. Mój komentarz był ogólny, nie dotyczył tej konkretnej sprawy (nie znam jej). Pozdrawiam
Annna2 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Berenika97 teraz Ciebie nie rozumiem. Jeśli chciałaś się ogólnie wypowiedzieć- w temacie- to trzeba było autora wywołać- @Maciek.J on jest autorem tematu. A Ty mnie najpierw wywołujesz do tablicy, a teraz znów przestrzegasz przed papką medialną, i mówisz nie znam tego pana No super
Berenika97 Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @Annna2O.k przepraszam, rzeczywiście pomyliłam się. Ale "nie wywołuję nikogo do tablicy", a już na pewno nie Ciebie, osoby, którą darzę ogromnym szacunkiem. To moje luźne refleksje napisane w nieodpowiednim miejscu.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 Witam - dużo prawdy w tym wierszu - Pzdr.
Maciek.J Opublikowano 27 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @Waldemar_Talar_Talar @Waldemar_Talar_Talar dziękuję Waldku, tak napisałem bo już mam dość tego prawa dżungli w naszym kraju
Maciek.J Opublikowano 27 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2025 @Annna2 obecnie władza ma gdzieś Monteskiusza, nie wiadomo czy nawet kojarzą kim był ? a ministra sprawiedliwości czy polubię? nie wiem ale na pewno lubię sprawiedliwość i praworządność a nie odgrażanie się kontratypami pozaustrojowymi bo po to są kodeksy i przepisy prawne aby je przestrzegali wszyscy - od obywatela do ministra sprawiedliwości @Migrena dzięki serdeczne Migreno, mam po prostu dość tego mówienia wszędzie o praworządności a jednocześnie łamane jest prawo
Rekomendowane odpowiedzi