Ten utwór został doceniony przez użytkowników. FaLcorN Opublikowano 23 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Wciąż rozwijam życia kliszę. Piję nektar dni skroplonych. W czasie stoję, czasem wiszę, na granicy dni skończonych. Wciąż rozwijam życia kliszę, aby spojrzeć przez nią sercem. Jakiś bukiet chwycić w ręce. Mówić kocham jeszcze więcej. Wciąż rozwijam życia kliszę, tak jak dywan Tobie Boże, abyś błędy mi wybaczył i prowadził tam gdzie możesz. Wciąż rozwijam życia kliszę. Szukam światła i nadziei. Ścieżki prawdy i zieleni, co da iskrę z dwóch płomieni. Wciąż rozwijam życia kliszę i dziękuję Tobie Boże, że mi dałeś błysk i chwilę, abym stworzył wierszu zorzę. 10
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Śpiewnie Łukasz Jasiński 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 nie rozwijaj życia kliszy to celuloid łatwo palny zamiast kliszy otwórz pliki i już jesteś niebanalny otwórz pliki z komputera by przez życie wiodły ciebie i się połącz poprzez Wi Fi z komputerem co jest w niebie jak najszybciej zawierz siebie Jemu w swoich ustawieniach proś żarliwie boś w potrzebie by prowadził do zbawienia :))) 2
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz Czy zamruczy? Zamiast gapić się w czerń kliszy, spójrz jak lubisz w piwne oczy. By zabrakło sił wśród nocy, gdy obejmie i zamroczy. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 jak chcę widzieć oczy piwne no to spojrzę do lusterka ja uwielbiam błękit w oczach zieleń kocią czerń niewielką sił nikomu nie brakuje w czasie figli z jakąś kotką satysfakcję mas niemałą "już dość proszęęę' słyszy słodko :))) 2
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-) Jestem dyspozycyjny.
Berenika97 Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @FaLcorN Twoje wersy jak modlitwa, bo w tym świecie pełno cieni. Podoba mi się wiersz – pełen duchowego ciepła i pokory wobec życia. 2
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Berenika97 Dziękuję, pozdrawiam!
Alicja_Wysocka Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @FaLcorN Ładnie pilnujesz rytmu i sensu, z pewnością przyczynia się do tego anafora. 2
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka Często stosuję anaforę, choć wolę ją nazwać repetitio. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam!
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :-) Propozycja jak pociąg, o czasie odjedzie.
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Roma :-) Nie bój żaby, pociąg czasem powtarza trasę i jest ten sam konduktor.
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Roma Ja wręcz przeciwnie.. :-)
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Roma :-) Możemy skoczyć na żaby, bo nigdy nie jadłem.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Witam - mi się podoba - Pzdr. 1
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Waldemar_Talar_Talar Jak się podoba to autor się cieszy. Dziękuję, również pozdrawiam!
FaLcorN Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Dziękuję czytającym, którzy zaznaczyli swoją obecność: @JWF, @Łukasz Jasiński, @Jacek_Suchowicz, @Roma, @Berenika97, @Alicja_Wysocka, @Waldemar_Talar_Talar. Życzę udanego weekendu i pozdrawiam. 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dni nie kończą się tak szybko póki żyjesz trwasz oddychasz gdy zwiśniesz spadnij w nurty w których miłość też rozkwita Bardzo ładnie napisałeś, fajny tytuł. 1
FaLcorN Opublikowano 25 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 Dziękuję @Nata_Kruk, pozdrawiam! 1
Ewelina Opublikowano 26 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2025 @FaLcorN nadzieja płynie z Twojego wiersza i to mi się bardzo podoba. Pozdrawiam:) 2
Rekomendowane odpowiedzi