Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 23 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Pod_uszka To co mamy, znów ucieka, lekko skapryszone, a ja lubię aurę lata, gdy naburmuszone. Złotodajną kulę niesie nad zmarszczką jeziora, dodam swoje - cóż po jednej - kiedy tafla woła. Biorę kajak - przecież znasz mnie - złego licho nie zje i nieważne, że pagaje, dobry mały dreszczyk. Gdy po rejsie wyczerpana, do twej klaty przylgnę, czule szepniesz - a pod uszka, węża boa przyjmiesz ? lipiec, 2025 9
wierszyki Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 W tytule mogłaby być zwykła poduszka. Lato we dwoje, i w niewygodę ;) Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 ... owszem, mogłoby, ale z takim jest, mimo wszystko.. dwutorowo.. ;) Dzięki Wierszyku.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 oj ucieka to co mamy wraz ze swoją aurą czas też czmycha z promieniami dokąd trudno zgadnąć dzień ma godzin tak jak dawniej szybciej pędzi jednak kilka chwil przebiegło prawie już godzina pełna gdy zamyślisz się co nieco chcąc rozkminiać życie pół dnia zleci tobie lekko a sensów nie chwytasz do tej klaty chętnie przylgnij lecz tam nigdy nie właź bo zatrzaśnie nie na niby heca będzie niezła :))) 1
violetta Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 Fajny wierszyk, kajaczki są fajne:) Ale boa może przestraszyć:)
Berenika97 Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 @Nata_KrukRomantycznie i zmysłowo, nietypowe, zabawne zakończenie - bardzo mi się podoba. :) 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 23 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2025 I mnie się podoba
Annna2 Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 @Nata_Kruk fajna gra słów i romantycznie, nieoczywisto 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Witam - pięknie napisane - czułe - Pzdr.serdecznie.
Nata_Kruk Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 (edytowane) @violetta... bałabym się tego 'wielkowęża'.... :) ale kajaczki są dobrze. Dzięki. @Berenika97... @Robert Witold Gorzkowski... @lena2_... @Annna2... @Waldemar_Talar_Talar... pozwolicie, że w jednym, ponieważ u wszystkich zadowolenie po czytaniu, z czego bardzo się cieszę... :) Serdecznie Was pozdrawiam. Edytowane 28 Lipca 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 24 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz... wdzięczna, jak zawsze, za Twoje wierszowane komentarze... odpowiadam, jn. słowo słówku niejednakie wyobraźnia pląsa myszka - że to ser szwajcarski za dziurką podąża prosto jednak sens pochwycić gdy klatka nieczysta co dzień ludzie śmieci znoszą - lepiej je omijać a że czas się znów rozpędził - zatrzymać wprost trzeba to co kroczy często w ciszy - oczy do patrzenia - i choć nie chcę pomysł jakiś wiąże słów wiązankę a ołówek wnet spisuje kilka zdań - na bakier ... ;) Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2025 dech zapiera ze zdziwienia że klata nieczysta klata chłopa znajomego pewno kulturysta taki ponoć bardzo czuły czysty do imentu delikatny ma skrupuły i za pięknem tęskni w różne strony wyobraźnia podsuwa obrazy spekulacji chyba tysiąc -pisać no i marzyć czas jak zwykle nie zatrzymasz ucieka w popłochu pisać z Tobą to przyjemność dla ucha i oczu :))) 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2025 @Jacek_Suchowicz... wywala mnie z mojego okienka.. nic nie rozumiem. a kleiłam wersy... chłop w podwórzu - kulturysta ? - w klatce kury gania to dlatego ciągle brudna no i fetor.... "leci"... ;) w wyobraźni przędzie nici - by tak przepiórzyca jakaś ale całkiem na poważnie - woli kury macać czas ucieka, ale idźmy z nim.. w parze... :) pisząc np. riposty na nasze wierszyki... mnie nie zawsze myśli po torze rymów idą. Jacek, dzięki.
Nata_Kruk Opublikowano 28 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2025 @piąteprzezdziesiąte.. dziękuję za ślad czytania.
Rekomendowane odpowiedzi