Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Polska wydaje pilne rozporządzenie - Zamknięcie lotnisk szokiem dla NATO i UE!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polska wydaje pilne rozporządzenie - Zamknięcie lotnisk szokiem dla NATO i UE!

"Wygląda na to, że historia się powtarza. Pamiętać należy jak Francja, Anglia i Stany Zjednoczone "pomogły" Polsce po agresji Niemiec hitlerowskich i Rosji sowieckiej podczas drugiej wojny światowej. 
Weźmy pod uwagę taką sytuację: Ukraina przegrywa wojnę. Rosja znowu ma otwartą drogę do Polski i na zachód. Niemcy, Anglia i Francja tradycyjnie podwijają ogon i kwilą ze strachu. Stany Zjednoczone olewają sytuację, no właśnie, są daleko za oceanem, a poza tym czekają na wojnę "naciskowo guzikową" przecież tak łatwiej.
Myślę, że lepiej dla Polski nie ryzykować zatargu z wielkim bratem ze wschodu, Rosja i Chiny to nie byle jaki kąsek do przegryzienia, acha, i oczywiście Korea Północna, a Ukraina, pamiętać należy Wołyń i tamte czasy.
Pan prezydent Duda podjął według mnie dobrą decyzję i wierzę, że prezydent elekt Karol Nawrocki podtrzyma (tą) decyzję. Przepraszam, poprawnie pisze się: tę" -  
Wiesław J. Korzeniowski

Edytowane przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Wiesław J.K.

Tak, podjął bardzo dobrą decyzję dopiero wtedy, kiedy wyrwał się ze smyczy pana Jarosława Kaczyńskiego, poza tym: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej i byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, acha, zauważyłem jak zmieniono narrację - teraz już nie mówią o wojnie hybrydowej prowadzonej przez Rosję, tylko: Białoruś, której zresztą grozi epidemia głodu - bardzo słabe plony i tutaj jest interes do zrobienia - mamy bardzo dużo jedzenia i bardzo mało pieniędzy...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Łukasz Jasiński

Tak, po prostu polityka. Pozostaje czekać na rządy prezydenta elekta Karola Nawrockiego z nadzieją, że będą propolskie. UE pod przewodnictwem Niemiec to nic dobrego, dobry przykład co obecnie się dzieje na granicy polsko-niemieckiej. 
Problem "nachodzcow" z Afryki i innych kontynentów właśnie stamtąd przyszedł, czyli z zachodu Europy.

Opublikowano (edytowane)

@Wiesław J.K.

Jeśli pan jest zainteresowany prezydentem elektem Karolem Nawrockim, to: serdecznie zapraszam na mój wiersz pod tytułem: "In praeses elect" - nie widzę sensu, aby od nowa zaczynać polemikę, a dla przypomnienia: Zbrodnia Katyńska była zbrodnią wojenną, natomiast: Rzeź Wołyńska - zbrodnią ludobójstwa - to dwie różne sprawy i nie wolno ich łączyć, dalej: Obława Augustowska - to też zbrodnia wojenna, nomen omen: prezydent Lech Wałęsa otrzymał propozycję zwrotu Lwowa ze strony prezydenta Rosji - Michaiła Gorbaczowa i odmówił - nie było to w internecie Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i zjednoczonych już Niemiec, jasne: prezydent Władimir Putin przeprosił za Zbrodnię Katyńską, jak widać: duopol polityczny Prawo i Sprawiedliwość i Koalicja Obywatelska - nie wyszły na korzyść Polski, najbardziej rozsądni w sensie geopolitycznym są socjaldemokraci (byli komuniści), narodowcy (tak zwani faszyści) i poganie (dla sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu - słowo "poganin" ma wydźwięk pejoratywny - negatywny).

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Wiesław J.K.

A to jeszcze nie koniec: wrzucę jeszcze filmik z przysięgi prezydenckiej, a za wybuch Drugiej Wojny Światowej odpowiedzialność ponosi Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii - Grupa Milnera, natomiast: Trzecia Rzesza Niemiecka - była tylko narzędziem, oczywiście: znam tą piosenkę - Jana Pietrzaka, acha, Niemcy i Anglicy to Anglosasi, Polacy, Rosjanie, Czesi, Słowacy, Bułgarzy, Serbowie, Ukraińcy, Białorusini itp. itd. to Słowianie, Włosi, Francuzi i Hiszpanie - Romanowie - Romanie, ostatecznie: naszą politykę zewnętrzną można oprzeć na Turcji, Szwajcarii i Persji (dziś Iran) - te kraje nigdy nie uznały Trzech Rozbiorów Pierwszej Rzeczypospolitej Polskiej - można tym Narodom przypominać o tym - celowo brać ich pod romantyczny włos (na tym polega polityka - narodowy interes).

Jednocześnie należy wychowywać nowe pokolenie od podstaw - jak uczył Roman Dmowski, na przykład: nie należy zamiatać pod dywan, że to marszałek Józef Piłsudski ma więcej krwi na rękach (Zamach Majowy) od generała Wojciecha Jaruzelskiego (Stan Wojenny) i wywierać presję na Watykan, aby otworzył Tajne Archiwum Watykańskie.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Wiesław J.K.

To wiem, jednak: Węgry i Grecja przyjęły na własny teren premiera Izraela Benjamina Netanjahuja, mimo, iż był on poszukiwany listem gończym jako zbrodniarz wojenny przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze - w polskim interesie było go zatrzymanie, a ostatnie badania sondażowe dla "Rzeczpospolitej" wskazują, iż większość Polaków stoi po stronie ofiary - Palestyny.

Tak przy okazji: 

Prezydent Andrzej Duda straszy "remontem" kluczowego lotniska pod Rzeszowem, które odgrywa ważną rolę w dostarczaniu pomocy Ukrainie. — Biorąc pod uwagę nasze uzależnienie od pomocy amerykańskiej, nie wierzę, żebyśmy wykonali jakikolwiek poważny ruch bez ustalenia z Amerykanami — komentuje płk Piotr Lewandowski. — Gdyby doszło do zamknięcia lotniska, problemem będzie raczej zmiana kursu polskiej polityki zagranicznej. O czym będzie świadczył taki ruch? Może za chwilę Polska zacznie wprowadzać cła na konwoje z pomocą do Ukrainy? — ironizuje polski wojskowy.

Źródło: Onet 

Onet to niemiecka firma medialna, a lotnisko niedaleko Rzeszowa - w Jasionce - w sensie historycznym jest moje - przed Drugą Wojną Światową moi przodkowie mieli tam Dwór, a nie jakiś tam dworek.

A ten filmik kilka lat temu wysłałem następującym ambasadorom w Polsce:

- USA,

- Francji,

- Niemcom,

- Chinom,

- Izraelowi,

- Anglii,

- Rosji,

- Ukrainy,

- Brazylii,

- Turcji

i innym aktywnym użytkownikom na Facebooku - ten filmik na całym świecie obejrzało blisko 3000000 ludzi - według moich obliczeń, a pewnie więcej - świadomie stworzyłem efekt kuli śnieżnej lub efekt domina.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

A jeśli chodzi o tak zwany kryzys sądownictwa w Polsce - to poprzednia władza próbowała zlikwidować bezkarność sędziów - nepotyzm i poddać wymiar sprawiedliwości pod kontrolę społeczną, dobrym przykładem jestem ja - zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową przez Hannę Gronkiewicz-Waltz za pośrednictwem komornika sądowego Olgi Karakuli-Rogalskiej, radcy prawnego - Andrzeja Kalińskigo i sędzi Agaty Puż, dalej: kiedy doszło do zmiany władzy - nagle otrzymałem do zapłaty "dług" w postaci 2000 zł i 800 zł kary jako mandat za jazdę autobusem 14 lat temu - konto mi zablokowała komornik sądowy Agnieszka Mróz - pracowałem wtedy w Archiwum Akt Nowych, sam pan widzi - oni bezkarnie łamią prawo, zresztą: wymiar sprawiedliwości nie przeszedł żadnej weryfikacji jak Służba Bezpieczeństwa i Wojskowe Służby Informacyjne, zgodnie z prawem: wymiar sprawiedliwości podlega ustawie zasadniczej - Konstytucji Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a nie: Trybunałowi Sprawiedliwości Unii Europejskiej.

Łukasz Jasiński