Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Berenika97 Opublikowano 12 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Karina spacerując po Gdyni, Sklep z Prawdą znalazła. Weszła. Piękna sprzedawczyni Uśmiechnęła się i zapytała: „Jaką Prawdę pani chce kupić? Mamy częściową i całkowitą”. Dziewczyna chciała Prawdę poznać Tę absolutną, nagą, jedyną. Ekspedientka tak jej powiedziała: „Cena jest bardzo wysoka, Ta prawda nie jest zadbana. To jakby dotknąć rynsztoka. Nie będzie pani mieć wytchnienia Do końca życia." Karina pomyślała: „Może będzie przecena? W wysprzedaży mam jeszcze nadzieję. Na Prawdę mnie nie stać, nie jestem gotowa.” 11
violetta Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Berenika97 najlepszy listek w raju:)
Annna2 Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 (edytowane) @Berenika97 lekko i z humorem- a jednocześnie tyle w nim głębi, i mądrości. Prawda nie jest zawsze tylko piękna, czasem wręcz szpetna. Ale nawet najbrzydsza jest lepsza- niż najpiękniejsze kłamstwo. Tu jest dojrzałość człowieka- piękno A ona nie jest sprzedaż- prawda jest bezcenna Edytowane 12 Lipca 2025 przez Annna2 (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @Berenika97 Prawda jako towar w sklepie - dostępna, ale nie tania. Z jednej strony mamy wybór, z drugiej - jesteśmy ostrzeżeni, że prawda może zaboleć, zostawić ślad, zmienić nasze życie nieodwracalnie. Ten wiersz przypomniał mi, że nie każdy jest gotowy usłyszeć „całą prawdę” - czasem potrzeba czasu, odwagi, albo... przeceny nadziei. Ciekawe i przewrotne.
jan_komułzykant Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Ciekawie, nawet bardzo ciekawie, ale Prawd księdza Twardowskiego nie da się jednak niczym przebić ;) Pozdrawiam.
wierszyki Opublikowano 12 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Naprawdę mnie. Nie stać Się potargowało: Ty lepiej usiądziesz, by Mniej zabolało. A prawdę sobie pierwszą wystałem. Fajna zabawa słowem i wiele ciekawej treści. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @violettaZgadza się! Bardzo dziękuje! @Annna2Dziękuję! Zgadzam się z Twoimi słowami, chociaż wiem, że życie niesie ze sobą różny stosunek do prawdy. @Alicja_WysockaBardzo dziękuję! Zastanawiam się, czy zawsze warto wyjawiać całą prawdę, prawdę, która może kogoś zranić lub wywrócić mu życie do góry nogami. Są to chyba uniwersalne dylematy bez dobrego zakończenia. Pozdrawiam. @jan_komułzykantBardzo dziękuję! Nie śmiem nawet o tym pomyśleć. Pozdrawiam. 2
Berenika97 Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @wierszykiFajne! Bardzo dziękuję! @Rafael MariusBardzo dziękuję za serduszko!
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Berenika97 Świetne !!!! No bardzo udane i takie prawdziwe właśnie :)) Parafrazując, im bardziej chcesz mieć święty spokój tym bardziej - tutaj w nieraju - go mieć nie będziesz :)
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @LeszczymBardzo dziękuję, właśnie tak to czuję! :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Berenika97 Myślę, że całkiem słusznie przeczuwasz :)) Pisanie może trochę pomóc poukładać sobie w głowie, zmierzyć się z emocją i takie tym podobne, ale też spokoju nie dodaje tak na dłuższą metę :)) 1
[email protected] Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Berenika97 Bezcenna prawda z rynsztoka, zawsze na ustach się miota.
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @[email protected]Bardzo dziękuję! Prawda z rynsztoka jest utajniona, głęboka, brutalna, mroczna, wstydliwa i najczęściej odrzucona. Ale zgadzam się z Tobą, że jest bezcenna! 1
Dagna Opublikowano 14 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 …otwieram z portal, a tam - co druga produkcja, to tekst userki o nicku Berenika97 - poziom zawartego w Twoich tekstach infantylizmu jest ciężkostrawny, zastanawiam się dla kogo piszesz ??? Tu nie uświadczy poezji, a zamiast niej są nieudolnie sformułowane dyrdymały, może warto odpocząć, poczytać dobrą literaturę aby wreszcie czytelnik nie żałował, że się wplątał w cudzą nieudolność ):
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @DagnaNie musisz czytać! Ale dziękuję za opinię, jest niezwykle konstruktywna, mądra i inteligentna, po prostu z klasą. Pozdrawiam.
Berenika97 Opublikowano 31 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2025 @akowalczykBardzo dziękuję za serduszko! :)
Nata_Kruk Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ..... :) 1
Berenika97 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2025 @Nata_KrukBardzo dziękuję! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @MIROSŁAW C.Bardzo dziękuję!
Berenika97 Opublikowano 4 Sierpnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2025 @Wiesław J.K.Bardzo dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi