Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 6 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 (edytowane) Kiedy mnie mniej jest To jest mnie więcej Więcej rozumiem I mocniej czuję Chowam się, zmykam Nik mnie nie widzi Lecz lepiej z sobą Się dogaduję. Gdy zamknę słowa W głowie na kluczyk To myśli płyną Wartością przednią Kiedy tak patrzę Nie komentuję Refleksje kwitną Wcale nie więdną. Potrafię sprawić By mniej mnie było Chociaż przybywa Codzień wszystkiego Karmię spokojem I akceptacją Własne przestrzenie Nie chcąc niczego. Jak to wyjaśnić Mniej więcej -nie wiem Niech się nade mną Zlituje ziemia Gdy wszyscy pragną Pogłosu, sławy Ja chcę spokoju I więcej cienia. W kubeczku kawy Mam na to przepis W cichej modlitwie W przyrody tchnieniach I odłączona Od zgiełku świata Pogrążam serce W tych ukojeniach. Edytowane 4 Października 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 15
Dagna Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensis cudowne! Mądre i cenne „ wejście wgłąb”, bez którego nie ma kroków do przodu…i tak się cieszę, że nie zabrakło wspomnienia kubeczka kawy, hi, hi, bo bez niego nic, a i odniosłaś się do duchowości, pięknie, pozdrawiam. P. S. … to temat o którym też chciałam napisać, tylko jeszcze balansuję między wzruszeniem, a awersją do patosu…daję sobie czas;) 1
viola arvensis Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Dagna dziekuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twoj wiersz w tej materii będzie na pewno wybitnie wyjątkowy, bo takie są własnie długo dojrzewające wiersze.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 ślicznie - zakończenie bo najważniejsze zgnieść własne ego utopić w kawie wszelkie problemy w cichej modlitwie zobaczyć niebo spróbować świat na lepszy zmienić :)) 2
Dagna Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensis ha, ha, dziękuję bardzo za wiarę, doświadczenie mam dokładnie odwrotnie, rzeczy lepsze „piszą mi się całkowicie z biegu”, a …wybitną wyjątkowość ;), zostawiam tym, którzy mają parcie na szkło. Ja się tylko lubię pisaniem bawić Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , pozdrawiam! 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensis Jak Cię nie ma, to nie ma, ale jak już się pojawisz, to wiem dlaczego. Wywijasz piórem jak baletnica, do rytmu, do rymu, do gustu - oczywiście mojego, brawo! :) 2
viola arvensis Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka no dziękuję serdecznie. Może wena zacznie dopisywać, to będę więcej wywijać Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Uściski @T.O świetna piosenka, podpasowała tu idealnie A ja nigdy wczesniej jej nie slyszalalm , teraz pewnie będe ją nucić przez tydzień. Dziękuję @Jacek_Suchowicz lekko i pięknie napisałeś. Dziękuję
Starzec Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensisSuper, " mniej znaczy więcej". Pozdrawiam:) 1
viola arvensis Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Starzec tak jest, minimalizm piękna sprawa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensis Znam to, oj znam. Piękny przekaz, zwłaszcza końcówka, z którą mocno się identyfikuję. 1
viola arvensis Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Dagna coś w tym jest. Zwykle to co piszę "na kolanie" jest najlepiej odbierane. @Hiala spokoj- rzecz święta Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam ciepło. @Wędrowiec.1984 nie mam wątpliwości, ze to rozumiesz i odbierzesz wlaściwie. 2
Berenika97 Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @viola arvensisPo przeczytaniu Twoich strof czuję duchowe ukojenie, słowa płynące z potrzeby serca są bardzo prawdziwe i piękne. 1
viola arvensis Opublikowano 7 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2025 @Berenika97 dziekuję za przemiły komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Annna2 Opublikowano 10 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 @viola arvensis Im więcej Ciebie tym mniej, bardziej to czuję niż wiem.(N. Kukulska) tam mi zabrzmiał Twój poetycki wiersz. 1
viola arvensis Opublikowano 10 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2025 (edytowane) @Annna2 można powiązać, choć to jakby odwrotność - miłe skojarzenie. Dziękuję, za obecność pod wierszem :) Edytowane 10 Lipca 2025 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji)
casixs689 Opublikowano 11 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2025 @viola arvensis świetny utwór, poczułam się zrozumiana :)) 1
viola arvensis Opublikowano 12 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2025 @casixs689 zawsze milo "spotkać' podobną duszyczkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznisci
Rekomendowane odpowiedzi