Berenika97 Opublikowano 5 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 Wzgórza Parnasu chłoną ostatnie światło słońce już spada milkną potoki wiatr zatrzymuje oddech boskie natchnienie sztuką jest światło nad Zatoką Koryncką płonie horyzont Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 7
Berenika97 Opublikowano 5 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2025 @piąteprzezdziesiąte @Lidia Maria ConcertinaSerdecznie dziękuję za serduszka. :)
Annna2 Opublikowano 6 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Berenika97 piękne te wzgórza. Jakby Niebo nie miało ram. 1
Berenika97 Opublikowano 6 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2025 @Annna2Bardzo dziękuję, masz rację, może dlatego Parnas tak bardzo zadomowił się w świecie poezji. :)
iwonaroma Opublikowano 8 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 (edytowane) Uduchowione :) Mnie najbardziej ostatnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Choć drugie też extra. W pierwszym to 'spada' w przypadku słońca ciut wadzi, lecz nie mam alternatywy @Berenika97 może 'słońce opada'? Edytowane 8 Lipca 2025 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
Berenika97 Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 @iwonaromaBardzo dziękuję! "słońce opada" - bardzo dobry wers. Wzięłam pod uwagę, że im bardziej na południe, tym zachody słońca są szybsze niż u nas. Ale bardzo dziękuję za sugestię. Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 14 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2025 @Waldemar_Talar_TalarBardzo dziękuję! @Nata_KrukBardzo dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi