Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 (edytowane) Brak mi przekazu twojego z szelestu płynącego brak mi piórem pisanych euforii w liście wylanych całym sobą czytałem strony trzymane na wietrze kładłem głowę pod kurtkę wonne wdychając powietrze. Na kartce smugi czerwone przez szminkę pociągnięte i widzę twoje usta jak były do niej przylgnięte dziś znów odkryję miłość telefon niesie obrazy lecz nie ma tu dawnej iskry i łez na końcu zdarzeń. Nie chcę twojego raportu on do mnie nie przemawia więc nie pisz na Whatsapie mój świat się dawno zestarzał zniechęca mnie technologia tęskno patrzę przez serce na powrót wyślij słowa zamknięte w białej kopercie. Edytowane 2 Lipca 2025 przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji) 10
Maciek.J Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 bardzo osobisty wiersz zamknięty w kopercie takie chwile pozostają na zawsze pozdrawiam Robercie 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Maciej_Jackiewicz dziękuję
Annna2 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Robert Witold Gorzkowski jakby dwa- albo jeden- ten młodzieńczy i i miłość romantyczna, i druga część- to zawiedzenie- bo wszystko nie tak- bo miłość nic nie ma z romantyczności- teraz raportowana, selfikowana w tych aplikacjach nowoczesnych. Ileż emocji dawało samo czekanie na list, na listonosza. A potem rozrywanie białej koperty, a potem czytanie i odpowiedź piórem pisana. Magia. 1
Marek.zak1 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 Świat się zmienił, a komunikacja z tych rzeczy, które najbardziej. Też pamiętam, jak czekałem na listy od niej, będąc za granicą. teraz bym takie w ułamku sekundy. Nasze dzieci przez to nie przechodziły, myślę, że jednak sporo straciły, bo oczekiwanie bywa równie fascynujące, jak spełnienie. Pozdrawiam. 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Annna2 dziękuję @Marek.zak1 dzięki
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Listy wymuszały na człowieku cierpliwość, natomiast informatyzacja zwiększa bez przerwy tempo życia. Czy chciałbym powrotu listów? Na pewno nie w sferach, gdzie szybki obieg informacji jest kluczowy, aczkolwiek odnoszę wrażenie, że ludzkość zachłysnęła się komunikatorami internetowymi.
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Wędrowiec.1984 dokładnie tak dzięki
Alicja_Wysocka Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadzam się z kolegą. Zastanawiam się które słowa zostają w nas najdłużej, wypowiedziane, napisane czy przemyślane? A może każde z nich i tylko wszystko zależy od tego jakie były, czym podszyte? Przyjaźnią, miłością, zazdrością, nienawiścią... Listy uczyły cierpliwości i panowania nad sobą, a dzisiaj tempo życia jest tak zawrotne, że szybko łamie nam nogi i ręce, nakazuje natychmiastową reakcję, często ze szkodą dla nas samych. Spodobał mi się Twój wiersz :) 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każde z nich. Wszystko zależy od kontekstu. Mam dokładnie takie samo zdanie. 2
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Alicja_Wysocka dziękuję
FaLcorN Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdzie się podziały, tamte poezje, niezapomniane. Wyspa w oddali, na horyzoncie czasu. Dziękuję za źródło refleksji, pozdrawiam! 1
Nefretete Opublikowano 2 Lipca 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Robert Witold Gorzkowski Robercie. LIsty zawsze mają moc, lecz bez 'przewarunkowań' (neologizm) Pozdrawiam 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 2 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2025 @Nefretete dzięki 1
Robert Witold Gorzkowski Opublikowano 8 Lipca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2025 @Rafael Marius dziękuję @viola arvensis dziękuję @Andrzej P. Zajączkowski dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi