Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Puściła go z torbami jak to one niejednokrotnie miewają w zwyczaju (prawo zwyczajowe ma czasem osobliwy tutaj wydźwięk). Miał szczęście, bo w torbie był notes i był długopis. Miał odwagę niejedno opisać i dobrze. Teraz spotkasz go czasem zawstydzonego prawdą z pogranicza pewnego rodzaju siedmiu boleści.

Warszawa – Stegny, 20.06.2025r.

PS. Jakby co to jest poetycka proza :))

Opublikowano

@Leszczym  Dlatego niektórzy wolą rzymskie małżeństwa, albo intercyzę. 

Ale też jest inna kwestia:

On - biznesmen, właściciel świetnie prosperującego interesu.

Ona - gospodyni domowa, matka, kucharla, praczka, sprzątaczka, analityczka logistyczna.

Po 20 latach On ma inną. Młodszą, wypoczętą, pachnącą.

Ona za swoją ciężką pracę żąda gratyfikacji.

I puszcza go z torbami.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zapomniałam: poczutaj o żonach Konstancina :)

Opublikowano

@piąteprzezdziesiąte Ogólnie puszczanie z torbami działa w obie strony. Albo precyzyjniej nie działa. Kiedy on ją zdradzi robi się pole rewanżu. Jak okazał się fajtłapą też to pole jest. Przepisy prawa przymykają niejednokrotnie na to oko, co widziałem w realu. To dosyć ważne, żeby nie przemienić się kierując się ogromną złością w rewanżystę / rewanżystkę. Bo to droga donikąd. Ten rodzaj zniszczeń nigdy nie może prowadzić do czegoś dobrego, no chyba że rzeczywiście weźmie się kartkę formatu A4 i to opisze i to sumiennie. Ale jak tak zrobisz połowie mecenasów tego miasta robisz krecią robotę więc i to z punktu widzenia efektu jest mega niejednoznaczne. Sygnalizujesz coś, co cenne, ale wiesz, to niebezpieczna jest postawa. Zaraz jesteś jak ja tutaj niniejszym wywrotowcem nawet. Także sytuacja i temat jest mega nieoczywisty.