Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Robert Witold Gorzkowski

Rymy nie są konsekwentnie trzymane. Czasem wiersz rymuje się, a innym razem

w ogóle brak. To powoduje nieregularność rytmiczną i miejscami zaburza płynność czytania. 

Warto byś zachował jakiś system, co nadałoby formie ład i lekkość.

Średniówka zachowana, ale momentami wiersz wydaje się  (może tylko mnie) trochę „przeładowany” obrazami.

Ma ciekawy, nostalgiczny klimat – sukienki jako metafora wspomnień, przemijania

i tęsknoty. Ten motyw, działa na mnie całkiem dobrze. Wreszcie pozbyłeś się patosu, oby tak zostało :)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Sztuka jest kierowana do emocji czytelnika i moje emocje są twoim wierszem, poruszone, chociaż usterki, wymienione przez Alicję zaburzają płynność czytania. Nostalgia, przemijanie są poprzez wyjmowanie sukienek fajnie oddane, bo przeszłość przez nie mówi i to, jak wspomniałem, wprost do emocji czytającego. Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

@Bożena De-Tre napisany dla odbiorcy więc pewnie coś w tym jest dzięki.

@Marek.zak1 usterka czy chcemy czy nie chcemy towarzyszy nam w naszym życiu. Najważniejsze aby z optymizmem do niej podchodzić i wtedy szybko ją pokonamy. Dzięki Marku

Edytowane przez Robert Witold Gorzkowski (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Jednakże smutny jest ten wiersz. Jak z treści wnioskuję opisałeś domowy, samotny bal u starszej kobiety.

Coś w tym jest, bo przecież starość nie chodzi na duże koncerty, unika wieczorów na mieście, trzyma kurczowo torebkę i ciągnie wózek z zakupami. Tylko czy taka rozrywka jak zaglądanie do szafy w poszukiwaniu wspomnień jest zdrowa? Jak dla mnie to okrutne działanie i trochę wbrew sobie.

Pozdrawiam :)