Wielebor Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 Niektórzy rozkochali się w poezji Przysłoniła im prawdziwe życie Postrzegają się jak boskich wybrańców Zatracili się w samozachwycie. Są gotowi bronić jej Do ostatniego tchu Niech no tylko ktoś skrzywi się Od razu jawi się jako wróg. Wszędzie dostrzegają poezję Nawet w warkocie wiertarki Choć tak naprawdę uszy więdną Znajdują w nim sonety Petrarki. Jak Grochowiaka poezja Brzmi stukot chochlą o rynnę, Białoszewskiego finezja Czy Norwidowski Promethidion. Słoń a sprawa poezji Dochodzi rzecz do absurdu Siedzi taki delikwent I pała żądzą mordu. Warszawa, 4.05.2025 7
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ci dopiero :) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 To nie miłość to narcyzm :))) W wierszu widzę pomysł i jego szkic, który aż wrzeszczy o dopracowanie. Pozdrawiam :) 1
andreas Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 Zgadzam się z przesłaniem wiersza. Najważniejsze, żeby nie przeginać pały i nie być ogrodnikiem -nie przesadzać.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 czy samo życie nie jest poezją zacznijmy widzieć a nie patrzeć i z gracją słonia nie tłuc wszystkiego dostrzegać piękno i najciekawsze :)
Leszczym Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 @Witalisa Nie znasz autora, a ja trochę znam, wiersz jest całkowicie, z pełnym wyrachowaniem i z całą wielką intencją rozmyślnie "niedorobiony" :)) I dlatego jest taki dobry, bo jest jeszcze lepszy niż się wydaje :)) @Wielebor ;)))))
Wielebor Opublikowano 4 Maja 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 @Alicja_Wysocka no co, gotów jest bronić do upadłego swoich racji, nie zważając na to że broni TYLKO poezji, a raczej marnej podróby. Pozdrawiam. @Leszczym nie znasz mnie, nikt mnie nie zna - i dobrze, bo przynajmniej mam spokój od Ciebie i reszty tych gamoni:))) @Sylwester_Lasota masz słuszną rację, Wasza miłość własna i narcyzm aż bolą:)))) 1
Leszczym Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 @Wielebor Niestety, masz w jakimś zakresie to co ja, że im więcej napiszesz, w sumie do tego obojętne czego, tym tego spokoju będziesz miał coraz mniej... A w dobie komputerowości w dodatku z dysków latają i fruwają teksty że ho ho i jeszcze większe ho ho...
Witalisa Opublikowano 4 Maja 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2025 @Leszczym Nie wiedziałam, że są jakieś zawody w niedorabianiu.
Rekomendowane odpowiedzi