wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 noc tawernianą dal niesie gwarem gdy w rozlewisku topi się księżyc każdy ma swoje na wodzy plany srebrzysty cały przy molo łodzie lik gwiazdek światłem malują cienie mon cheri moje na płaskiej tafli dla mnie chwil miłych co struga szemrze a która mruga jutrem się przejdę niedziel nad rzeczkę w likierze wiśnie niech jeszcze dośpią czy to za drobiazg wisienka tobie czy za oboje ze wspomnień drzewka białe nad wyraz . 4
moina Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem się boję myśl tu wylać swoją, bywa że odmienne mamy myśli Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment pochłonął mnie całą. 1
wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, pzdr :)
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. płynnie się rozpływają Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Osz, wczoraj 3 zjadłam, pzrd :-) 1
Mitylene Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 @aff podoba mi się forma wiersza. Ta " fragmentaryczność" z jaką pod liryczny relacjonuje spędzony czas działa na wyobrażnię. Wiersz super jak dla mnie. Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-) Wczoraj zakwitła moja czeresienka przed oknem, ale zwykle często na poezji dzielimy się radością patrzenia na ich nową młodość. Wczoraj oglądałam debatę pt koń, by się uśmiał, co nijak ma się do wiersza. Trochę tam jakby brakowało mi białego koloru. Wszystkiego dobrego, pzdr :-) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To było o planach, ale wiśnie również mogą. Pozdr. :-))) 1
wierszyki Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się złożyło akurat. I czekoladki i święto kwitnącej wiśni. Mam nadzieję, że wciąż komuś i wszystkim kwitną tak jak dopiero co wczoraj. Pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło mi @Sylwester_Lasota :) 1
Rekomendowane odpowiedzi