Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 20 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 (edytowane) Zgiętę ramiona już nie wystarczą w kanale rodnym. Instynkt przetrwania. Sprytem przechodzę nowe poziomy i choć się staram z drogi wywala. I choć się dźwigam, podajesz rękę, to nadal jestem słabym ogniwem. W świecie gdzie ego słabości nie chce walczę o siebie. Jestem człowiekiem. Tak już bym chciała stanąć w szeregu i ciągle nie być na samym tyle, już się nie topić, stanąć na brzegu, być jak wy - równa. To nie odkrycie. I już bym chciała zabłysnąć w tłumie. Ambicje rosną w miarę jedzenia. Ego chce więcej: pracuj zawzięcie, ucz się od innych. Chwilę poczekaj. Edytowane 29 Kwietnia 2025 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 14
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @beta_b Wiersz i Peel do przytulenia. Smutno tu jakoś u Ciebie dzisiaj. Może nie powiem nic odkrywczego, ale wszystko mija, nawet najdłuższa żmija, ściskam.
beta_b Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @Alicja_Wysocka to nie poezja, al jesli emocje są w niej ważne to tu chciałam je pokazać. BB
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @beta_b Beciu, uważasz, że poezja jest tylko w wolnych wierszach, że rymem to już nie? Nie napisałaś częstochowczyzną, masz ładne asonanse, średniówkę, sens, emocje, puentę jak solidny gwóźdź. Niech Peel nie sypie sobie na głowę tyle popiołu. :)
Marek.zak1 Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 Smutno u Ciebie. Wiersz w Twoim stylu, ładnie napisany, a emocje z tych pesymistycznych. Pozdrawiam Peelke i autorkę z niedaleka.
beta_b Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @Alicja_Wysocka Kochana, nie wiem co decyduje o byciu wierszem, choć te słabe intuicyjnie wykrywam ;). Jeśli rachunek się zgadza, to niech będzie. :D @Marek.zak1 Czy środkowy, najsłabszy w sztafecie ma zrezygnować z biegania? ;) musi tylko ćwiczyć i poskromić ego, które niedojrzałe, może popadać w skrajności. Ściskam oboje. Bb
Gosława Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 Ja często piszę o trudnych sprawach takich na pograniczu traum wszelakich Zatrzymałaś mnie Beatko Pozdrawiam
moina Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @beta_b Nie rozumiem czemu ucisza się - smutek, żal, przygnębienie, większą lub mniejszą rezygnację. Dobrze jak to się z nas lub z kogoś uleje. Mało tego uważam że takie wiersze dla kogoś kto nie umie tak składać słów, są swego rodzaju pomostem w "oswojeniu" . Jakkolwiek to nie zabrzmi - masz ogromny talent w pisaniu trudnych emocji w sposób; harmonijny, płynny, subtelny..
andreas Opublikowano 20 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 Najlepszy sposób to nie nie chcieć za wiele. Oglądałem ostatnio program o japońskich pracownikach(głównie korporacji). 30 tysięcy samobójstw rocznie z powodu przepracowania lub stresów związanych z pracą. To daje do myślenia.
beta_b Opublikowano 20 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2025 @Gosława ściskam @Domysły Monika emocje trzeba oswajać i przeżywać. Uciszanie, joga, używki, bieganie itp. zamiata je pod dywan. Zgadzam się z Tobą. Za komplement dziękuję. @andreas samobójstwo z przepracowania to autodestukcja i brak podstawowego kontaktu ze sobą. Uwaga, nie naśladować. Dzięki za lekturę. Pozdrawiam. Bb 1
Nata_Kruk Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... i tak trzeba, nikt inny za nas tego nie zrobi. ... to zapewne metaforyczne.. zabłyśnięcie.. osobiście, nie lubię błyszczeć w tłumie... wygodniej przechodzić niezauważoną, wtedy łatwiej czynić obserwacje.. ;) dla treści wierszy, np... :) Beatko... praca, nauka, analiza.. i cierpliwość... niczego nie ma.. natychmiast. Pozdrawiam.
wierszyki Opublikowano 21 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2025 Nie wszędzie jednak w jednym szeregu stać możemy, w tej samej pozycji. Pzdr. :-) Bezbarwny tytuł, a treść fajna. PZdr.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2025 praca i praca i tylko praca sam talent tutaj już nie wystarczy Ty masz pomysły i co tu gadać ubieraj w słowa powiem otwarcie metaforyka celnie ujęta dobrana fraza wiedzie roztropnie zaś rytm i rym dodatek piękny a wszystko inne - niech to gęś kopnie :)))
beta_b Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Nata_Kruk dobrze, siadam zatem do pracy o lepsze jutro. ;) @aff nie mam pomysłu na tytuł. @Jacek_Suchowicz jestem zadziwiona komplementami, raczej warczymy na siebie ;) w konflicie o wiarę. Dziękuję. Ściskam wszystkich, bb 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam o żadnym konflikcie nie wiedziałem - każdy ma swoje poglądy i możemy się spierać ale że warczymy to się o sobie dowiedziałem nie pozostaje nic innego tylko powarczeć: wrrrrrrrrrrrrrrrrr..... wrrrrrrrrrrrrrr.........wrrrrrrrrrrrrrrr......
beta_b Opublikowano 23 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @Jacek_Suchowicz hihihi, wrrr. Uwielbiam Pana, Panie Jacku!
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2025 @beta_b ciiiiicho - wiem o tym :)))))))))))))
Rekomendowane odpowiedzi