Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• Łukasz zmienił(a) tytuł na młodość lub komentarz do parthenope

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @beta_b Nie rozumiem czemu ucisza się - smutek, żal, przygnębienie, większą lub mniejszą rezygnację. Dobrze jak to się z nas lub z kogoś uleje. Mało tego uważam że takie wiersze dla kogoś kto nie umie tak składać słów, są swego rodzaju pomostem w "oswojeniu" . Jakkolwiek to nie zabrzmi - masz ogromny talent w pisaniu trudnych emocji w sposób; harmonijny, płynny, subtelny..
    • @mariusz ziółkowski   Tak, dlatego też: mam tylko cztery serduszka, a przeważnie w ciągu jednego dnia moje teksty miały klauzulę na zielono: "tekst został doceniony przez czytelników" - pewnie katolicy są na mnie wściekli, jeśli chodzi o politykę - ona jest wszędzie, niestety... Zresztą, kto zdecydował o takich rządach przy urnach wyborczych? Jeśli chodzi o mnie, to: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, także: byłem przeciwko wspieraniu Ukrainy, de facto: współczesnej - Chazarii, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób, tym bardziej: oni nie mają żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - zabrania tego Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, Kodeks Karny i Karta Praw Osób Niepełnosprawnych.   Łukasz Jasiński 
    • Jesteś jedną Z tak niewielu   I nadajesz sens Mojemu istnieniu   A to co było złe Puszczam w niepamięć   I przynoszę ci Słońce w darze   Niech w końcu Uśmiech zagości Na twojej twarzy  
    • @Łukasz Jasiński nie ma polityki bez bezwstydu, więc wstydzę się za polityków. Pozdrawiam i biorę się za pisanie o ciszy.
    • Tobie   Znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco - vitaliano, a sole molo italiano)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   nie patrz mi w mroczne oczy: w wściekłe - diabelskie pazury, nie patrz mi w mroczne oczy:   (a lelum poloni lelum, polelum diabolo alienium, a lelum poloni lelum)   powstają zimne mury, i wstają pogańskie córy, powstają zimne mury,   (a sole molo italiano, de ramo polacco vitaliano, a sole molo italiano)   znikają czyste chmury, zanikają ciche domy - góry, znikają czyste chmury...   Łukasz Jasiński (czerwiec 2018)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...