Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio w Warsztacie

•  

Giriş

Temu 'da alışveriş yaparken Temu  indirim kodu 600 TL indirim ile büyük tasarruflar elde etmek ister misiniz? Biz de sizler gibi tasarruflu alışveriş yapmaktan yanayız. Bu nedenle sizlere özel olarak hazırladığımız "acs670886" Temu  indirim kodunu sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu kod, Türkiye'deki tüm kullanıcılar için maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Hem yeni hem de mevcut müşteriler için geçerli olan Temu  indirim kodu "acs670886" 2026 ile Temu  600 TL indirim kuponu avantajlarından yararlanarak, istediğiniz ürünleri daha uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Temu  İNDİRİM KODU "acs670886" 600 TL İNDİRİM NEDİR?

Hem yeni hem de mevcut Temu  kullanıcıları, 600 TL indirim kupon kodumuzu Temu  uygulaması ve web sitesinde kullanarak inanılmaz avantajlardan yararlanabilirler.

"acs670886" kodu ile yeni kullanıcılar için 600 TL sabit indirim.

"acs670886" kodu ile mevcut kullanıcılar için 600 TL indirim.

"acs670886" kodu ile birden fazla kullanım için 100 TL kupon paketi.

"acs670886" kodu ile yeni müşteriler için 100 TL sabit indirim.

"acs670886" kodu ile mevcut müşteriler için ekstra 100 TL indirim kuponu.

Temu  İNDİRİM KODU "acs670886" 600 TL İNDİRİM YENİ KULLANICILAR İÇİN

Yeni Temu  kullanıcıları, kupon kodumuzu Temu  uygulamasında kullanarak en yüksek avantajları elde edebilirler.

"acs670886" kodu ile yeni kullanıcılar için 600 TL sabit indirim.

"acs670886" kodu ile yeni müşteriler için 100 TL kupon paketi.

"acs670886" kodu ile birden fazla kullanım için 100 TL'ye kadar kupon paketi.

"acs670886" kodu ile Türkiye'ye ücretsiz kargo.

"acs670886" kodu ile ilk kez alışveriş yapanlar için ekstra 600 TL indirim.

Temu  600 TL İNDİRİM KUPONU "acs670886" YENİ KULLANICILAR İÇİN NASIL KULLANILIR?

Temu  uygulamasını veya web sitesini ziyaret edin.

Alışveriş sepetinize eklemek istediğiniz ürünleri seçin.

Ödeme sayfasına geçin.

"İndirim Kodu Uygula" bölümüne "acs670886" kodunu girin.

İndirim tutarının otomatik olarak düştüğünü kontrol edin.

Ödeme işlemini tamamlayın.

Temu  İNDİRİM KODU "acs670886" 600 TL İNDİRİM MEVCUT KULLANICILAR İÇİN

Mevcut Temu  kullanıcıları da kupon kodumuzu Temu  uygulamasında kullanarak avantajlardan yararlanabilirler.

"acs670886" kodu ile mevcut Temu  kullanıcıları için 600 TL ekstra indirim.

"acs670886" kodu ile birden fazla alışveriş için 100 TL kupon paketi.

"acs670886" kodu ile Türkiye genelinde ücretsiz hediyeli ekspres kargo.

"acs670886" kodu ile mevcut indirimin üzerine ekstra 600 TL indirim.

"acs670886" kodu ile Türkiye'ye ücretsiz kargo.

Temu  İNDİRİM KODU "acs670886" 600 TL İNDİRİM MEVCUT KULLANICILAR İÇİN NASIL KULLANILIR?

Temu  uygulamasını veya web sitesini ziyaret edin.

Alışveriş sepetinize eklemek istediğiniz ürünleri seçin.

Ödeme sayfasına geçin.

"İndirim Kodu Uygula" bölümüne "acs670886" kodunu girin.

İndirim tutarının otomatik olarak düştüğünü kontrol edin.

Ödeme işlemini tamamlayın.

Temu  İNDİRİM KODU "acs670886" 600 TL İNDİRİM NASIL BULUNUR?

Temu  indirim kodu 600 TL indirim ilk sipariş ve en son Temu  kuponları %40 indirim fırsatlarından yararlanmak için Temu  haber bültenine abone olabilirsiniz. Ayrıca, Temu 'nun sosyal medya sayfalarını takip ederek en son kupon ve promosyonlardan haberdar olabilirsiniz. Güvenilir bir kupon sitesini ziyaret ederek en güncel ve çalışan Temu  indirim kodlarını bulabilirsiniz.

Temu  600 TL İNDİRİM KUPONLARI NASIL ÇALIŞIR?

Temu  indirim kodu "acs670886" 600 TL indirim ilk kez kullanıcı ve Temu  %40 indirim kuponu kodları, belirli bir ürün veya ürün kategorisi üzerinde belirli bir oranda indirim sağlamak için kullanılır. Bu kodları ödeme sırasında girdiğinizde, toplam tutardan belirtilen oran kadar indirim otomatik olarak düşülür.

Temu 'DA YENİ MÜŞTERİ OLARAK 600 TL İNDİRİM KUPONU NASIL KAZANILIR?

Temu  indirim kodu "acs670886" 600 TL indirim ve Temu  %40 indirim kodu ilk sipariş fırsatlarından yararlanmak için bu yazıda paylaştığımız kodu kullanabilirsiniz. Ayrıca, Temu 'nun düzenlediği kampanyalara katılarak, arkadaşlarınıza referans olarak önererek veya sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak da indirim kuponları kazanabilirsiniz.

Temu  600 TL İNDİRİM KUPONLARINI KULLANMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Temu  indirim kodu "acs670886" 600 TL indirim meşru ve Temu  %40 indirim kuponu kullanarak ilk siparişinizde 600 TL indirim elde edebilirsiniz.

Birden fazla kullanım için 100 TL kupon paketi kazanabilirsiniz.

Popüler ürünlerde %70'e varan indirim fırsatları yakalayabilirsiniz.

Mevcut Temu  müşterileri için ekstra 600 TL indirimden yararlanabilirsiniz.

Seçili ürünlerde %90'a varan indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Yeni kullanıcılar için ücretsiz hediye kazanabilirsiniz.

Türkiye'ye ücretsiz teslimat imkanı.

Temu  ÜCRETSİZ HEDİYE VE YENİ VE MEVCUT KULLANICILAR İÇİN ÖZEL İNDİRİM

Temu  indirim kodumuzu kullanarak birçok avantajdan yararlanabilirsiniz.

"acs670886" kodu ile ilk siparişte 600 TL indirim.

"acs670886" kodu ile mevcut müşteriler için 600 TL indirim.

"acs670886" kodu ile herhangi bir üründe ekstra 600 TL indirim.

"acs670886" kodu ile yeni Temu  kullanıcıları için ücretsiz hediye.

"acs670886" kodu ile Temu  uygulamasındaki herhangi bir üründe %70'e varan indirim.

"acs670886" kodu ile Türkiye'ye ücretsiz kargo ve ücretsiz hediye.
      Temu  indirim kodu "acs670886" 600 TL indirim ile tasarruflu alışveriş yapmanın keyfini çıkarın. Bu özel indirim kodunu kullanarak istediğiniz ürünleri daha uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Temu  600 TL indirim "acs670886" kodu, hem yeni hem de mevcut müşteriler için geçerlidir ve kolayca kullanılabilir.

Temu  600 TL İNDİRİM KUPONU SSS

Temu  600 TL indirim kodu nasıl bulunur?

Bu yazıda paylaştığımız "acs670886" kodunu kullanabilir veya Temu 'nun resmi kanallarından güncel kodları takip edebilirsiniz.

Temu  600 TL indirim kodu kaç kez kullanılabilir?

Kupon kodunun kullanım sınırlamaları olabilir. Detaylı bilgi için kullanım şartlarını kontrol edin.

Temu  600 TL indirim kodu tüm ürünler için geçerli mi?

Hayır, bazı ürünler için geçerli olabilir. Kupon kullanım koşullarını dikkatlice okuyun.

Temu  600 TL indirim kodu nasıl uygulanır?

Ödeme sayfasında "İndirim Kodu Uygula" bölümüne kodu girin.

Temu  600 TL indirim kodu ne kadar süre geçerli?

Kupon kodlarımızın son kullanma tarihi genellikle yoktur, ancak bazı kampanyalar için süre sınırlaması olabilir.

Umarım bu bilgiler, Temu 'da alışveriş yaparken size yardımcı olur. Keyifli alışverişler!

Not: Bu makale sadece bilgilendirme amaçlıdır. Kupon kodlarının geçerliliği ve kullanım şartları değişebilir. Güncel bilgiler için lütfen Temu  resmi web sitesini veya uygulamasını ziyaret edin.

• Najczęściej komentowane w ostatnich 7 dniach

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Rafał Hille Ostatnio wojny są wszędzie, więc w każdym wierszu też mogą się zdarzyć;)
    • Mona Liza wpisuje się w miniaturę nadając jej metafizycznego wymiaru.
    • @huzarc nie wiem czy tu chodzi o wojnę, ale racja ;)
    • @violetta   Może przywołają wiosnę i wbrew prognozom kłusem przybędzie.
    • Dlaczego tak się na mnie patrzysz? To nie ty? Więc, kto się tak we mnie wpatruje tymi wielkimi oczami jak u sowy? Tymi wielkimi oczami wpatrzonego kota? Coś mi się znowu plącze. Wypada z rąk. Charles Bukowski chce się napić. Więc pije na umór, popalając papierosem. Dławiąc w sobie gęsty rakotwórczy, błękitnawy dym. Idzie mu uszami i nosem. Wydycha spaliny. Cuchnące wyziewy. Zdegenerowane resztki popiołu strząsa do porcelitowej popielnicy. I myśli nad kolejnym zdaniem swojego epitafium, opowiadania, powieści... Nie wiem. Zaciera mi się obraz. Trzęsą mi się dłonie. Zimno mi, to znowu gorąco. W pustym pokoju, w pustym domu niosą się liryczne słowa nie wiadomo czego i przez kogo wypowiadane. Kto tu jest? Nie wiem. Nie…   Rozglądam się po zakamarkach pokoju. Pomiędzy książkami kurz. Szary pył zapomnienia. Pajęczyny falują w milczeniu nade mną, obok… Pomiędzy nimi czarne szczeliny. Pęknięcia ścian. Wokół mnie nawarstwiają się i kruszą fragmenty tynku. Ale, zaraz. Czy on to ja? Czy może na odwrót? Może to ja sam wznoszę toast do tego zdegenerowanego odbicia w lustrze serwantki? Nie, to chyba jednak on. Chociaż… Mam silną wolę, więc… Więc w ramach tej wolnej woli naleję sobie wielki kielich i wypiję do samego dna jak niestrudzony Wieniczka, podczas kolejowej podróży z Moskwy do Pietuszek. Charles kiwa głową z podziwem, stwierdzając moją słuszność wyboru. I ma rację… Ale zaraz. Ja to on? Czy on to ja? A może ja i on to ja? Albo ja i on to on? Niech to diabli. Rozlewa się ciepło alkoholu w przełyku i żołądku, rozleniwiając i rozluźniając wszystkie członki. Napiera na mnie cisza. Obejmuje i przytula mocno do siebie szara pustka przedziału. Przedziału? Jakiego przedziału? Nie. Jestem u siebie w domu. U siebie. Chociaż sam już nie wiem, gdzie ja jestem… Może to zamknięty oddział dla obłąkanych? Szumi we mnie i piszczy w głowie płynąca rzeka czasu. Rozpędzone w eterze cząsteczki uderzają w membrany uszu, wzruszając je i strząsając boleśnie resztki szarego pyłu z młoteczków i kowadełek. Dużo tu porzuconych metalowych fragmentów, szklanych okruchów i czegoś jeszcze, czego nie potrafię rozpoznać.   Przyszedł mnie odwiedzić mój nieżywy od dawna ojciec. Przyszedł bez zapowiedzi w tym swoim popielatym garniturze i z białą chustką w butonierce. Elegancko i kulturalnie tak jak zawsze mnie odwiedza. Przyszedł do mnie w dniu swoich urodzin. Wiem, ojcze, zapomniałem przyjść do ciebie na cmentarz z kieliszkiem w dłoni i butelką brandy. Ale teraz odsuwa krzesło i siada przede mną przy pustym stole, opierając na trzech rozstawionych palcach dłoni skroń jak wielki myśliciel, jak filozof. I patrzy się. Patrzy się na mnie. I te jego oczy sowie. Takie wielkie oczy… Nie wiedziałem, że takie miał. Skrywał je zazwyczaj za okularami. Ale teraz nie ma ich na sobie. I patrzy się. Wpatruje się we mnie tym swoim młodzieńczym spojrzeniem piwno zielonkawych źrenic. Jego twarz skrywa się raz za razem w jasnej smudze zachodzącego słońca, tworzącej wokół jego głowy złocistą aureolę blasku. Ale to nie jest świętość. Żaden tam mistycyzm. Słyszę cichy trzask pocieranej zapałki. W jego dniach goreje płomień, którym zapala papierosa. Wdycha chmurę błękitnego dymu. Wypuszcza kłęby, wypluwając drobinki tytoniu. Podstawiam mu popielniczkę. Strzepuje do niej rozżarzony popiół. Chcesz się napić? Mówię do niego, niemalże łkając. Potakuje milcząco głową. Poczekaj, poszukam. Podchodzę do szafki i wyciągam wypitą do połowy butelkę Bushmillsa. Nie mam nic więcej. Chcesz? Znowu potakuje w milczeniu, nie przestając się we mnie wpatrywać. To jego wpatrywanie przewierca mnie na wylot jak ostrze gorejącego świdra. Wdycha dym i znowu opiera swoją skroń na trzech palcach, trzymając w drugiej tlącego się papierosa. No i co mam ci powiedzieć, ojcze? Nic ci nie powiem... Choć nie! Jest coś, czego nie zdarzyłem ci powiedzieć za twojego życia. Tobie i matce, bo zbyt wcześnie odeszliście. Oboje… Albo to może ja – za późno… Wiesz, zakochałem się. Jest piękna. Tylko nie wiem, czy ona… Zaciąga się powoli dymem. Wypuszcza obłok. Obraz się zaciera. Rozpływa się w błękitnawej mgiełce jego twarz z nikłym uśmiechem zadowolenia… Charles spogląda na mnie milcząco, stojąc przy otwartym oknie. Obserwował całą tę scenę, nieoczekiwanej korespondencji z zaświatami. Opiera się plecami o lastrykowy parapet i wznosi kieliszek pełen wódki, opróżniając go jednym haustem do samego dna. Inscenizując namiastkę wesela, porusza ustami, jakby mówił. Mówi do mnie. Mówi! Boże! To jest jak ogromne milczenie z piskliwą w uszach ciszą! Z szelestem liści w letni wieczór. Z szumem wartkiego strumienia krwi w pulsujących żyłach. Dlaczego to jest wszystko takie milczące? Jawi mi się jakaś iluminacja. Jakieś senne zbawienie, które płynie leniwie jak dym nad uschniętym kartofliskiem. Coś się tam takiego dzieje wewnątrz mnie, czego nie mogę pojąć.   *   Byłem. Chodziłem. Błądziłem… Poszedłem nocnymi ulicami pustego miasta śladem księgarń, bibliotek, antykwariatów, szukając powieści, lecz zapomniałem tytułu książki. Co za pech. I gdy w jednym z nich, w jakimś zapomnianym zaułku właśnie sięgałem po pierwszą z brzega, usłyszałem stłumiony męski głos. Ktoś się mnie zapytał z ciemnego kąta (bibliofil, księgarz?) widząc jak kartkuję strony pod wiszącą obskurną żarówką w pajęczynach i kurzu... czy się zakochałem (Skąd nagle to pytanie? Nie mam pojęcia) Tak. Odparłem, wpatrując się w ciemność i próbując dostrzec usilnie jakikolwiek zarys twarzy mojego rozmówcy. Kiedyś. Dawno temu. I co z nią? Odezwał się znowu głos. Umarła. Nie w sensie fizycznym, rzecz jasna, tylko duchowym. Mentalnym. Po prostu milczy. Lecz to milczenie jest jak śmierć. Jak samotność, która strasznie boli. To podobnie jak u mnie – rzekł. I wtedy zobaczyłem w bladym świetle to oblicze. Te zapadnięte oczy. Blade usta… Wiedziałem…   Wyszedłem na zewnątrz, próbują się otrząsnąć i z powracającą wciąż natrętną myślą „Przecież ją kocham, przecież ją wciąż kocham! Ona tu jest. Nie odeszła, mimo że milczy!” Na pustej, mokrej ulicy wionęło chłodem i niedawnym deszczem. Padało. A więc stąd ten szum w moich uszach. Zacisnąłem mocno powieki. Pod powiekami tańczyły rozmaite wzory jak w kalejdoskopie. Czerwone. Zielone. Niebieskie… To znowu rozsypywały się w niezliczone, mżące kropki, kropeczki… Otworzyłem oczy. Szeroko. Jeszcze szerzej… Nic. Już nic poza mną. Tylko przez chwilę owionęły mnie dalekie echa sennego rozgwaru, już niknące w topolach, w liściach... I gwiazd rozpływających się w niepamięci…   *   Zbyt długo tkwiłem wśród zakurzonych stronic antykwariatu, w labiryncie regałów niczym zdziwaczały książę w jedwabnych szatach odstawiony w zapomnienie, w lombardzie. W ciemności błądzę od drzwi do drzwi. Naciskam klamkę ostatnich. Otwieram je szeroko, na światło. Przede mną droga. Asfaltowa szosa. Niekończąca się szosa z drzewami po bokach. Rozglądam się. Wpatruję się. Wypatruję czegoś, kogoś, lecz niedowidzę, gdy tymczasem czuję jak słońce pielęgnuje w oddali dalie. A więc to już blady świt? Mrużę powieki. Czyjeś długie włosy omiatają moją twarz. Łzawiące od światła szczypiące oczy…   Jesteś.   (Włodzimierz Zastawniak, 2026-01-18)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...