Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odejdź nalegam

Ze swoim uśmiechem

W Twoich szczytach

Nie tęsknię za echem

Odejdź bez słowa

Zabierz nieświeże fotografie

Znowu czuję smak kawy

I nie chowam trupa w szafie

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• rozpuszczam włosy  myśli o tobie jak kolorowe motyle lecą - za późno ciemność mam w głowie  znowu zostałam  w tyle   nie spuszczę oczu i ani kropli więcej już nie  popłynie wiosna tak blisko a tu urwisko siedzę samotnie  w zimie   dokąd mam wrócić   odejść mam dokąd ślepe uliczki  w głowie ni się zatrzymać  ani iść dalej  padły motyle ćmy łowię    już nic nie czeka nikt nie zagląda  tylko te smutki przez okno chcą by je wpuścić tulić do serca śmiało niech wejdą nie zmokną   leje strugami pomiędzy nami  nie ma miłości  przyjaźni jest tylko cisza gra na klawiszach zmęczonej mej wyobraźni   szumu nie robię cicho wychodzę  z siebie już wyjsc nie planuje dzisiaj w odmętach  lecz czas upłynie znowu się lepiej poczuję.      
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Okay Łukasiu, twierdzisz, że Twoje są oparte na faktach naukowych i że Mojżesz był czarnym Egipcjaniniem, udowodnij to naukowo przedstawiając prawdziwą podobiznę Mojżesza, jeśli taka się zachowała.  Pozdrawiam
    • @Leszczym bardzo daleko mi do bycia realistką, zawieszam się w marzeniach stale... a czy kończenie świata wrażeń w taki sposób jest sensowne, nie wiem. Ale myślę, że nie warto.
    • @Wiesław J.K.   Mojżesz był czarnym Egipcjaninem, który został wysłany przez Faraona, aby nauczył dzikusów umiejętności życia w innym społeczeństwie - żydzi nie zostali wygnani i nie byli w niewoli, pana wiedza jest oparta na bajkach ze Starego Testamentu, moja: na faktach naukowych, niemniej: dziękuję za rozmowę i miłych snów...  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czy coś się zmieniło od tamtego czasu, panie Wiesiu?   Łukasz Jasiński 
    • Patrycja Valuduga - to włoska poetka i tłumaczka, która na świat przyszła w Castelfranco Veneto, studiowała medycynę na Uniwersytecie w Padwie, jednak: po trzech latach zrezygnowała i rozpoczęła naukę gdzie indziej - na Uniwersytecie Ca Foscari w Wenecji i uzyskała tam dyplom z literatury włoskiej - krótka informacja za internetową Wikipedią w angielskojęzycznej wersji - po prostu tyle znalazłem...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...