Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 chciałabym jedną rzecz mieć od ciebie najulubieńszy domowy ciuszek niechby mięciutką koszulę w kratę którą bym mogła poczuć na skórze tę flanelkową co ją dostałeś kiedyś od ciotki andzi czochranej no nie bądź chytrus i nie bądź świnia wielkie mecyje zwykły gałganek zwolnię cię z kwiatów a nawet wierszy daj skoro proszę ona nie gryzie mam gęsią skórkę jak wszystkie gęsi i jestem głupia mogę to przyrzec 20
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @aff Dzięki, mam już gęsią skórkę, to może i piórka urosną i pofrunę :) 1
lena2_ Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 Fajnie, z humorem:):)pozdrawiam Alicjo:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @lena2_ Dzięki Leno, a koszuli jak nie mam, tak nie mam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
any woll Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 a tu tak zimno, brrrrr...! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
andreas Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 Pycho mi się uśmiechnęło i jednocześnie skojarzyłem kilka swoich limeryków odnośnie wzoru w kratę, flaneli, gęsi i gęsiej skórki. Gęsie pipki? gdy Zdzich gęsinę skubnął w Betlejem od razu mu się odbiło Rejem i po polsku rzekł kelnerce w pipki też bogate Kielce więc tu tych drogich specjałów nie jem ”Jak sobie pościelesz” stroni od wody kloszard z Brukseli od wieków nie prał łacha z flaneli choć gdy w parku przymknie oko śpi spokojnie i głęboko a przecież wcale sobie nie ścieli Chyba przebrnął przez "Pana Tadeusza" dla Telimeny Grzesiek w Krakowie znalazł przyjemne miejsce w parowie za robactwem w każdą szparkę zajrzał mając też latarkę a jednak czuła na ciele mrowie Szkocka krata z łupem Szkot-złodziej chciał zwiać z Trójmiasta lecz teraz siedzi w mamrze i basta do wrzosowisk i spódniczek rok już tęskni biedny smyczek dobrze że chociaż cela kraciasta Pozdrowionka. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @any woll W Gdyni też zimno :) @andreas Jesteś niezastąpiony w limerykach, pozdrowienia i podziękowania :) @violetta podziękowania i pozdrowienia Mam nadzieję, że zdrowiejesz tam :) 2
andreas Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @Alicja_Wysocka To nawet z tym Trójmiastem trafiłem. 1
any woll Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i ja mam koszulę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 Witam - też lubię flanelowe koszule - są taki miłe - a wiersz się podoba - Pzdr.uśmiechem.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @Waldemar_Talar_Talar Witaj, są miłe w dotyku, jak niektóre słowa w brzmieniu, też pozdrawiam :) @[email protected], dziękuję :)
violetta Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @Alicja_Wysocka ja już jestem zdrowa, tylko parę chwil chorowałam :) jutro już wracam , a piękna pogoda:)
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @violetta Złap trochę słońca i ciepła na zapas, bo tutaj póki co, zimno. Szczęśliwej drogi :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @MIROSŁAW C., @Sylwester_Lasota, dzięki za ślad :)
violetta Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 @Alicja_Wysocka dzięki, przywiozę słońca trochę:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 czemu koszulę tę barchanową usilnie pragniesz dostać ode mnie weź inną piękną co leży obok w której wyglądasz znacznie przyjemniej prawdziwy jedwab ciut przeźroczysty trochę amarant albo indygo jest niczym zwiewny figowy listek którym zachwycał się także Przyboś z wierszy nie zwalniaj ni z pęku kwiatów bo przecież teraz będziesz natchnieniem na plik wierszyków garść poematów dla słów niesytych widokiem weny :))) 2
Rafael Marius Opublikowano 14 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak się mówi głupia jak gęś i faktycznie gęsi mądrością nie grzeszą, choć jak na ptaki to podobno całkiem inteligentne.
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz trochę amarant alb indygo fiu fiu natchnienie wzięło cię teraz ciut przezroczyste że palce lizać nie trza zdejmować ani rozbierać a sio z łapkami wolę koszulę i tamten zapach no bo był jego zbyt staroświeckie miewam zasady jeszcze nie szukam nowego czegoś :) @Rafael Marius, @Magda1973, @Leszczym, z podziękowaniem :) @Rafael Marius są głupie, bo lecą z dziobem żeby uszczypnąć i hałasują :P @violettaAaa, to znaczy, że znajdziemy słońce w wierszu :) Edytowane 14 Marca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 3
Alicja_Wysocka Opublikowano 14 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2025 (edytowane) @Rafael Marius A propos gęsi, żart Żona mówi do męża, - wiesz co mi Mańka powiedziała? -no co? - że jestem głupia gęś - nie martw się kochanie, wszystkie gęsi są głupie Edytowane 14 Marca 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi