Andrzej P. Zajączkowski Opublikowano 11 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2025 Kobieta wymaga wyłączności; Mężczyzna ma potrzebę nowości. Miłość jak słońce jest dla kobiety Mężczyzna ma też inne podniety. Kobieta dla swego pana się budzi; Raz i dwa i mężczyzna się nudzi. Taki tu sens i w wyniku tego, Jak niby może wyjść coś dobrego? I Dorothy (jakieś sto lat temu): Woman wants monogamy; Man delights in novelty. Love is woman's moon and sun; Man has other forms of fun. Woman lives but in her lord; Count to ten, and man is bored. With this the gist and sum of it, What earthly good can come of it? 4
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2025 @Andrzej P. Zajączkowski Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O mamuniu!
Andrzej P. Zajączkowski Opublikowano 12 Marca 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2025 @Alicja_Wysocka Woman lives but in her lord; - faktycznie dla rymu zamieniłem "żyje" na "budzi", ale her lord (jej pan) niezaprzeczalnie tam jest... Dosłownie mamy "Kobieta tylko w swoim panu żyje". Nie jest to oczywiście rekomendacja ze strony pani Parker, tylko ironia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2025 @Andrzej P. Zajączkowski No ja myślę :)
Stary_Kredens Opublikowano 12 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2025 No właśnie jak? Kredens pozdrawia
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2025 Witaj - trudny wiersz - Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi