Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 5 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Marca dziś milczę głośniej niż zwykle skończy się bo kiedyś się skończy widzisz? nie jeszcze nie widzisz a dworzec z nieubłagalnością właściwą zjawisku oddala się i coraz mniej na nim ludzi słońce jednak miarowo jak stukot kół pociągu zasłaniają kontury pary dzieci na huśtawce i topnieją w złocie zostały esencje rozrzucone na wietrze twojego oddechu bo nie ma nie ma nie istnieje dobrze znane odpycha wiecznie zaskakuje przecież wsiadając nie wiesz że kierunek jest jeden a to czeka tam zawsze z mordą rozwartą szeroko jak tunel 13
wierszyki Opublikowano 5 Marca Zgłoś Opublikowano 5 Marca Ciężko jest zostawić wszystko i wyjechać w nieznanym kierunku. Trudno uwierzyć, że to bardziej stała niż przypadkowa linia, wspólna dla wielu pokoleń, nacji. Nie wierzę w to. Pzdr.
Rafael Marius Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgodny z upływającym czasem.
Nata_Kruk Opublikowano 6 Marca Zgłoś Opublikowano 6 Marca (edytowane) @Czarek Płatak .. skopiowałam treść i.. jn powstawiałam znaki interpunkcyjne, tak czytałam. Czy Ty, jako Autor, też tak byś to ustawił.? dziś milczę głośniej niż zwykle skończy się, bo kiedyś się skończy. widzisz? nie, jeszcze nie widzisz, a dworzec z nieubłagalnością, właściwą zjawisku, oddala się i coraz mniej na nim ludzi. słońce jednak miarowo, jak stukot kół pociągu. zasłaniają kontury pary dzieci na huśtawce i topnieją w złocie. zostały esencje, rozrzucone na wietrze twojego oddechu, bo nie ma, nie ma, nie istnieje dobrze znane. odpycha wiecznie, zaskakuje, przecież wsiadając nie wiesz, że kierunek jest jeden, a to, czeka tam zawsze, z mordą rozwartą szeroko jak tunel. to.. "to"... stawiam na tęsknotę (?) tzn. może bardziej 'krzyk tęsknoty'. Ciekawe wersy. Edytowane 7 Marca przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
mariusz ziółkowski Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca @Czarek Płatak Lubię wiersze, które pozwalają na tworzenie własnych obrazów. Tutaj widzę wszystko: początek, trwanie, przemijanie zbliżający się koniec oczekiwany z obawą. Są tutaj pragnienia i nadzieje, wątpliwości i pytania. Z dużą przyjemnością czytałem. Pozdrawiam. 2
Nata_Kruk Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca @mariusz ziółkowski ... dałeś taki ładny komentarz, że musiałam zostawić, plusik... miło go czytać. 1
Czarek Płatak Opublikowano 21 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oooo, bardzo trudno Bardzo właśnie dziękuje za wszystko. Co do interpunkcji to mam takiego bzika żeby bez :) o jak przyjemnie pod mostkiem kiedy czyta się taki komentarz. Dziękuję Pozdrawiam serdecznie @Leszczym @iwonaroma @mariusz ziółkowski @Monia @Andrzej P. Zajączkowski @Nata_Kruk @Rafael Marius @akowalczyk @sisy89 @Laura Alszer @Domysły Monika @Sylwester_Lasota @aff Dziękuję, dziękuję pozdrawiam! 3
Rekomendowane odpowiedzi