Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) widać za mało tęskniłam wierszem bez przekonania czy małowiernie optymistyczne klomby w marzenia dopełniaczowe niecierpki cierpień co tam u ciebie ta sama bieda ciągle za mało do powiedzenia te same meble ze stanowczości albo uporu nie lubię sprzedaj mówiłeś ludzie nie chcą dziś prawdy przecież kłamałam przez całe życie za co ta kara czyżbyś uwierzył w słowa motyle w ćmy jasnolice a ja wciąż sklejam potworki z myśli zlepiam bezsensy bez rąk i nóżek mija godzina kilka miesięcy sto lat minęło więc gdzie są róże Edytowane 16 Lutego 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 15
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Witam - widać za mało tęskniłam wierszem - poetyckie otwarcie wiersza - podoba się - Pzdr.serdecznie. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 Ładnie Łukasz Jasiński 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Łukasz Jasiński Bardzo dziękuję Panie Łukaszu @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję Waldemarze w końcu jesteśmy na poetyckim portalu, więc trzeba się starać ile wlezie Przy czym nie mam na myśli ilości. Miłej niedzieli :) 3
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 A bardzo proszę, pani Alicjo... Łukasz Jasiński
m1234 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) @Alicja_Wysocka Ale ten gość nie powiedział, że on nie oczekuje prawdy - to raczej nie jest stadny osobnik, stanowczość też nie jest oznaką niechęci, a tutaj raczej rozpaczliwym wołaniem. Zatem klincz - jedno popada w chmury, drugiego przyciąga ziemia. A róże sobie rosną i rosną i nie wiadomo, czy ktoś je w ogóle zetnie... Świetny wiersz, jestem chłop zero-jedynkowy i otworzył mi się po kilku przebiegach, ale było warto! Edytowane 16 Lutego 2025 przez m1234 (wyświetl historię edycji)
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @m1234 Dzięki za komentarz :) Ten gość, jak go nazwałeś w ogóle nic nie powiedział, jest zmyślony na potrzebę pisania. Róże też są zmyślone. Są raczej symboliczne, może popularne, może eleganckie, jednak niekoniecznie ulubione. Miło mi, że byłeś, przeczytałeś, zostawiłeś komentarz, (coś jakby kwiatek) No i napisałeś, że warto było. Z uszanowaniem :)
m1234 Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Alicja_Wysocka Na pewno jest tak, jak piszesz, ale błagam, pozostaw mi tę kuszącą przestrzeń, w której jako czytelnik, widz, czy inny odbiorca, jestem święcie przekonany, że mam rację! Żartuję :) Utwór jest świetny, chociażby to, że nie daje się jednoznacznie zinterpretować, stanowi jego siłę. Operujesz interesującym słowem, metaforami, które nie są zużyte, ja mam z tym problem, więc lubię sobie czasami popisać odczytując innych, a jak do tego dochodzi jakaś interakcja, to jest dobrze. Pozdrawiam. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @m1234 Dziękuję raz jeszcze :) Lubię dysputy na temat pisania, zawsze się z nich nauczę czegoś nowego. Cenię sobie sympatycznych i mądrych ludzi, miałam też trochę szczęścia do dobrych nauczycieli i myślę, że to nie koniec Pozdrawiam :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .. Ala, nic innego nie przychodzi mi do głowy, jak te zacytowane słowa. Dobór słów.. mniammm.. :) Tak na mnie działają Twoje strofki, że... wrzucam powyżej.. Tak, przy okazji... dla Ciebie. Serdecznie pozdrawiam. Edytowane 16 Lutego 2025 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Alicja_Wysocka Wręczam Ci bukiet, aż pod sam sufit, rzucasz te słowa... aleś ty głupi! Miłego wieczoru Alicjo, czyżby zmęczenie?
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Nata_Kruk Wiesz Natka, mnie też inspirują niektóre wiersze, dlatego czasem odpowiem na wiersz jakąś strofką. Jednak nie zawsze, nie na zawołanie, nawet nie potrafię powiedzieć co o tym decyduje. Może niektóre metafory otwierają nowe perspektywy i poszerzają pole wyobraźni. Podziękowania i uściski :) @[email protected] Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nigdy w życiu wszystkie kwiaty są piękne, związane przecież kokardą szczerych intencji, dziękuję ślicznie :) 3
[email protected] Opublikowano 16 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2025 @Alicja_Wysocka Kwiaty i słowa w jednej udręce, patrzą na siebie, trzymam je w ręce! Pozdrawiam, poetycka para. 1
Stary_Kredens Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Alicja_Wysocka ach jakże uroczo! Kredens pozdrawia
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Stary_Kredens Miło mi niezmiernie, lecę wstawić wodę na kawę czy herbatę? Dziękuję i pozdrawiam :) @Jacek_Suchowicz, dziękuję :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Alicja_Wysocka nie dziękuj bo nic nie dam Jak ładne to masz a jak brzydkie nie dam :))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 @Jacek_Suchowicz Jacku, dziękować nauczyli mnie rodzice, dziękuję, że byłeś czytałeś i zostawiłeś ślad. Nie ma w tym nic dziwnego, dobrego dnia :)
andreas Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Nie wiem czy znasz fraszkę Sztaudyngera "Apel do poetów", ale w każdym razie piszesz tak jak on radzi. Apel do poetów Nie nazywaj rzeczy po imieniu, lecz po marzeniu,śnieniu, niespełnieniu. Pozdrawiam serdecznie Alicjo.
Alicja_Wysocka Opublikowano 17 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie znam wszystkich jego fraszek, zawsze możesz mi jakąś podrzucić, dziękuję :) dobrze, lecz ile mi zejdzie może się postaram, natenczas pomyślę możliwe, że kiedyś na pewno nie zaraz 1
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_WysockaNormalka, wszystko co ludzkie.... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi