Ten utwór został doceniony przez użytkowników. MIROSŁAW C. Opublikowano 16 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Lutego w strudze zimnego powietrza misterium wody wymykające się słowom w klepsydrach oczu kotredans wspomnień kręci człowiekowi w głowie wokół szare chmury i śnieg leży nieruchomo na kałużach z kutego srebra za małe mam dłonie bym mógł ogrzać zmarznięte drzewa 9
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @MIROSŁAW C. Widać, że tak już jest. Też mam za małe dłonie, żeby na przykład wziąć się w garść :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Alicja_Wysocka Błąd, celowo wklepany podczas procesu stworzenia. Dziękuję za komentarz, pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego Witaj - podoba się - zwłaszcza ogrzewanie zmarzniętego drzewa - Pzdr.
Witalisa Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @MIROSŁAW C. Wbiłem siekierę zdziwiłem się, że pachną zimowe drzewa (Buson, 1784)
Nata_Kruk Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego Każda strofka, niesie w sobie dużo dopowiedzeń, wg woli czytelnika... kończąca wiersz, bardzo ładna. Pozdrawiam.
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego Tylko ostatnia, esencjonalna strofa. Pozdrawiam.
MIROSŁAW C. Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Waldemar_Talar_Talar @Witalisa @Nata_Kruk "wg woli czytelnika..." W punkt !@M_arianne Zima ma wiele odsłon. @piąteprzezdziesiąte Zawsze coś:) Dziękuję bardzo za ślady zainteresowania , pozdrawiam. 2
Stary_Kredens Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego Klimat zimy zachowany, czuć jej powiew, ale drzewa chyba ja lubią, bo odpoczywają, niemniej ostatnia strofa bardzo ładna Kredens pozdrawia
Leszczym Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Opublikowano 18 Lutego @MIROSŁAW C. Mnie też, bardzo poetycki tekst. Wiersz pełną gębą !!!!
MIROSŁAW C. Opublikowano 18 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego @andreas No i bardzo dobrze, bo po co gmerać w talerzu - w wierszu :)@Stary_Kredens ...one tu bardziej metaforycznie.@Leszczym Cieszę się ! Dziękuję bardzo za komentarze, pozdrawiam. 2
Rekomendowane odpowiedzi