Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Lutego W miejscu gdzie promień stale walczy z cieniem a impet wiatru obraca się w niwecz zaś wszystko chodzące znajduje spełnienie, możesz spotkać gąski: zielone, żółte i siwe. Na stanowisku słonecznym i suchym w niewielkich grupach, w ciszy wyczekują. Oko przyciągając pięknym kapeluszem, że natychmiast pragniesz delikatnie dłonią ująć. Szybko wyrywać, przyglądając się z bliska; wysmukłej talii, ocenić kapelusz. Czasami zadarty, byś dostrzegł spod liścia i zapragnął posiąść – w wiadomym od wieków celu. Dał się zniewolić wachlarzami smaków, miłym dotykiem usta swe obdarzyć, apetyt postawić finezją zapachu. Rozkoszy ulegnie każdy - młodzieniec i starzyk. 11
mariusz ziółkowski Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego @Jacek_Suchowicz zbieranie gąsek było jednym z moich ulubionych zajęć jesienią, można powiedzieć, że byłem specjalistą. Oczyszczanie, to już zupełnie inna bajka. Pozdrawiam grzybkowo. 1
andreas Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Moje ulubione jesienne zajęcie - grzybobranie. Wprawdzie w naszych podczęstochowskich lasach z gąskami jest bardzo krucho, ale mamy mnóstwo prawdziwków, podgrzybków, maślaków, zajączków,kozaków. Są i rydze i opieńki. Gąski lubią piaszczyste tereny. Pewnemu mojemu znajomemu nie przeszkadzało, że piasek zgrzytał mu w zębach przy delektowaniu się gąskami. A znowu Sztaudynger na grzyby chodził przeważnie w towarzystwie... Zamiłowania Zapraszałem nieraz różne panie na grzybobranie. Powtórnie chciała iść na grzyby ta tylko, z którą zbierałem na niby. Pozdrowionka. 2
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego (edytowane) @Jacek_Suchowicz ... Jacku, lubię jajecznicę z.. gąskami, fakt, wachlarz smaków zniewala i usta same się śmieją. I pomyśleć, że o grzybach także można.. TAK.. pisać.... :) Pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego @Nata_Kruk czy tylko o grzybach ta przypowieść lekka czy może w podtekście kryje się ....... @mariusz ziółkowski a gąski w pikantne albo na słodko gdy pod kapeluszem kibić mają wiotką :))
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... o tym czytając myślałam, nawet próbowałam coś.. rymnąć.. pod temacik.. nie wyszło mi... :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego @Nata_Kruk skup się - czekam jak wyjdzie:)))
moina Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego @Jacek_Suchowicz Oj a czy tu czasem nie jest..... dwuznacznie i frywolnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego @Jacek_Suchowicz Niby o grzybach, ale nie do końca. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jeśli jest to co??????????? 1
wierszyki Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Starzik - słowo rezolutne, Nie czupurne, juści, fajne jako ancug, jeszcze nie okrutne ;) Edytowane 11 Lutego przez aff I (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. do końca nie do końca myśl jakaś jest chyba i jedno jest pewne że mowa o grzybach :)) Edytowane 11 Lutego przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. starzyk już dawno ze śląska wyszedł w poznańskim słyszałem na Warmii ancug na Śląsku żyje aż do dzisiaj ech słowa kto dziś je ogarnie 2
Łukasz Jasiński Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego I tak też można Łukasz Jasiński 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @andreas Ostatnio na grzybobranie dali mi gwizdek, zupełnie nie mam orientacji, zgubię w mysiej dziurze. Grzybki dla mnie, najlepsze w occie :) 1
andreas Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @Alicja_Wysocka Dobry pomysł z tym gwizdkiem. W lesie zabłądzić bardzo łatwo. Ja od lat chodzę do "swojego" lasu i jestem w nim oblatany jak świński ryj po korycie. Znam już wszystkie miejsca i jakbym miał własne plantacje.
Alicja_Wysocka Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @andreas W lesie jestem do niczego, raczej potykam się o grzyby, wciąż pilnuję tych, z którymi przyszłam,, bez sensu. 1
andreas Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @Alicja_Wysocka Ale trochę świeżego powietrza nie zaszkodzi.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @Łukasz Jasiński dzięki - można i tak też :)) Pozdrawiam
moina Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @Jacek_Suchowicz to powiem że pięknie tworzysz dwuznaczności ( obyś znowu się nie wystraszył Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ) Iście poetycko widzę te "gąski" 1
Rekomendowane odpowiedzi