Ten utwór został doceniony przez użytkowników. andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 na co mi Panie te moje słońca te wszystkie wiosny motyle kwiaty czy mam na zawsze lirykiem zostać w miodzie miłosne wierszyki smażyć gdybyś mógł Boże zamiast pogody wyssanej dzieckiem wraz z mlekiem matki dać nieco myśli smutnych i mrocznych żebym poezji więcej nie hańbił i począł wreszcie tworzyć dojrzalej dla koneserów i dla elity bo czym nagrodzi mnie zwykła gawiedź komplemencikiem najwyżej miłym zaś wielcy znawcy wnet dojrzą głębię w posępnych wersach o sensie życia a gdy się jeszcze rymów wyzbędę w poczet poetów zechcą mnie wpisać 12
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @andreas... chciałabym coś wyróżnić, ale powieliłabym cały wiersz. Lubię Cię czytać, masz coś do powiedzenia/ napisania i nie są to czcze słowa... zawsze jest głębszy sens. Za to.. brawo.. :) Pozdrawiam. 1
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @Nata_Kruk Dzięki.Faktycznie, nie lubię nawijać makaronu na uszy; zawsze musi być jakaś konkretna puenta. Pozdrawiam. 1
lena2_ Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Ja lubię liryczne wiersze, wydaje mi się , że poezja właśnie taka jest potrzebna:):) 1
EsKalisia Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Po co mi poezja, znów się zachwycę... Nie zawsze tęcze i motyle.... Wiersz z puentą, miło się takie czyta. Duży plus. Pozdrawiam 1
wierszyki Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Na lekko i zgrabnie :-) Co złe, niech przepadnie ;) 1
FaLcorN Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co Ci rym wadzi? Czymże poczet poetów? Dobry poeta rymuje z łatwością, ale nie musi. Wiecznie szuka formy, a forma szuka jego. Dobrze i ładnie napisane. Pozdrawiam!
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @FaLcorN Ja tak z przekory do tej "nowoczesnej" poezji. Pozdrowionka. @lena2_ Cieszę się,że mamy podobne zdanie. Może jeszcze kilka uda mi się napisać. Pozdrawiam. @cura Przyjemnie usłyszeć takie słowa.Miłego weekendu życzę. 1
FaLcorN Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też tak lubię. Co do poezji: myślę, że "liczy się to co jest w butelce, a nie rodzaj butelki". PS. Mógłbyś pokazać się bez rymu, bo z rymem się kojarzysz.
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @FaLcorN Chyba nie da rady. Mam taki dziwny sposób tworzenia...że strach.
FaLcorN Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @andreas Strach.. ciekawe.. Takie grzeczne wiersze, a ja teraz się zastanawiam: czy mieścisz się poza Kodeksem Karnym? PS. Dobra pogoda, to czarny humor.
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @FaLcorN Wszystko legalnie.
FaLcorN Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @andreas Uff, to dobrze bo myślałem już że Pan San Andreas.. :-) W takim razie będę wyglądał kolejnego rymowańca. Pozdrawiam! Dobrej soboty i dalej! 1
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @violetta Wieszcz trochę inaczej pisał: Tworzenie "Pana Tadeusza" wśród dzięcieliny wieszcz w San Marino tworzył z fantazją po maraskino gdy się stoczył pod komórkę spytał widząc chłopską córkę czy pałasz żądzą podkomorzyno „Aby język giętki” raz Słowackiego koło Prudnika tak zachwyciła śliczna Monika że jej nie dał dojść do słowa prócz jednego „Casanova” lecz stwierdził u niej giętkość języka Pozdrowionka. 1
andreas Opublikowano 8 Lutego 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @violetta A dowcipnie też? 1
FaLcorN Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 @andreas Na złą drogę mnie sprowadzasz.. Przyjacielu Dawno temu Gdy testosteron kobietę spotyka, wtuleni chcą jeszcze, a wystrzał - panika. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2025 co za schematyzm i marudzenie rymów pozbywać się dla profanów sztuką poruszać tematy ciężkie wpisane lekko w rymowe ramy każdy z tych znawców ma łeb na karku dostrzega to co pragnie dostrzec chwilą nastroju słowem wytartym może urazi - olej to proszę rób dalej swoje serce prowadzi a pióro naostrz na komentarzach idź własną drogą - mogę ci radzić twoje pisanie to twoja sprawa :))) 1
Rekomendowane odpowiedzi