Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 5 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Chińskie róże Dla mnie kwiat tylko żywy — wie pani, tak poprosiła mnie żona — którego nie ożywia się w pralce ani w żaden inny sposób; o kruchych płatkach, chociaż marszczących się; o miodnym i lepkim zapachu brudzącym palce; kolor może nawet zasychać, ale zostawia przecież herbaciany posmak dla dwóch palców, bo wystarcza na chwilę, gdy patrzysz na mnie zza wyniosłego marmuru. Szus Nic ważnego się nie stało. Żaden przełom, nic takiego. Powieki słońce ogrzało. Zajął pierwszy ptak się śpiewem. Żelaznych części nie trzeba rozpracowywać i trybić. Ot, z kasztanka zakiełkować. Uśmiechnąć się w czymś do ludzi. Obyś niegodną łupinkę miał lub pędzel diamentowy. Zarysował ornamentem cech niepodważalnych wzory. Edytowane 6 Lutego przez aff ó (wyświetl historię edycji) 9
any woll Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego wszyscy tęsknimy za kwiatami, za wiosną! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 5 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:) Ga najbardziej chyba lubię właśnie przedwiośnie. Właśnie to czekanie. Pzdr.
Pan Ropuch Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego w tym roku wiosna zajrzy szybciej może wystarczy tylko uśmiechnąć się w czymś do ludzi I już będzie - ot tak. 1
andreas Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego Róża prawdziwa i sztuczna - Sztaudynger Szydzi z prawdziwej sztuczna: "Krótkie twoje trwanie, wdzięk pani wkrótce minie' a mój pozostanie..." "Tak - rzecze wonna róża rumieniąc się skromnie - Ale patrząc na panią, myśleć będą o mnie!" Pozdrawiam. 1
wierszyki Opublikowano 6 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak :-) Mi jest trochę wstyd, ale ja naprawdę lubię te rozmrożone chryzantemy i zbutwiałe róże, właśnie teraz cmentarze dla mnie mają niezwykły swój urok. Było mi kiedyś naprawdę przykro, gdy ktoś już wyrzucił "te moje", a zostawił lekko dotknięte palcem czasu sztuczne, z materiału, choć takie wyblakłe nieco też właśnie dla mnie zaczynają "błyszczeć". Za dużo tego ładujemy na kontenery, to naprawdę nie musi być wprost z zawieszką z lady sklepowej. :-) Jednak odrobina czegoś jest potrzebna, ja wciąż się łudzę, że z odrobiną rytmu wiersza jest mi lepiej ;-) Ale to nie działa, ludziom potrzeba takich z głową na karku. Pozdrawiam :-) Np w jakiejś ustawie zmniejszającej podatek? O. 1
andreas Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego @aff I te prawdziwe kwiaty mimo, że są już wyschnięte albo butwiejące w dalszym ciągu mają całkiem przyjemny zapach. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Opublikowano 6 Lutego Tęsknię za prawdziwą Zimą, która maluje kwiaty na szybach :) I za ogrodami, które wybuchają, jak supernowe, kolorytem kwiatów. Niestety Zimy nie ma, a ogrody z roku na rok usychają z pragnienia... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 7 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tymi ogrodami rzeczywiście tak jest ostatnio. U nas zdecydowanie mniejsza zima, ale jest jeszcze lód i śnieg. I rachunki niestety za ogrzewanie też zdecydowanie wyższe. Przy obecnych cenach to chyba cieszyć się tylko z braku zimy. Miłego, dziękuję:)) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 8 Lutego Zgłoś Opublikowano 8 Lutego jeśli róże - to prawdziwe niech czarują mnie zapachem a ich płatki urokliwe są milusie i mechate :))) 1
wierszyki Opublikowano 8 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :-)
Czarek Płatak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Trzeba dobrze zatrybić. Nie, że mniam, mniam kornflejksy 1
wierszyki Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi