Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Laura Alszer Opublikowano 25 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia byliśmy głupcami myśląc że nie poniesiemy konsekwencji świt zapłakał nad nami księżyc magnetycznie iskrząc tęsknił (dzień zamilkł) byliśmy głupcami zrywając gwiazdy z grzesznego nieba północ witała nas czułymi słowami wschód słońca zmysłowo śpiewał (zmierzch zranił) byliśmy głupcami nie powstrzymując namiętności graliśmy całymi nocami w grę z odrobiną miłości 13
FaLcorN Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Laura Alszer Stwierdzam postęp, pozdrawiam!
Laura Alszer Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @FaLcorN Dziękuję i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia rozmieniamy swe miłości wciąż na drobne fascynaci namiętności pięknych ciał a dni gnają wciąż przed siebie jak przechodnie pustkę w sercach skwitujemy: los tak chciał poozdrawiam
Laura Alszer Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @Jacek_Suchowicz Dziękuję i pozdrawiam
Laura Alszer Opublikowano 25 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia @iwonaroma Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nata_Kruk Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lauro.. to, jw, trochę 'bije' po oczach. Pierwsze wersy, ok. - powtarzasz, niech zostanie, ale w innych, staraj się szukać jakichś zamienników, niemniej.. tak, no.. głupcy.. oni - ci młodzi. Ogólnie pomysł podoba się. Pozdrawiam. Edytowane 26 Stycznia przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Laura Alszer Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Nata_Kruk Ok, bardzo dziękuję za opinię. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiesław J.K. Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Laura AlszerZ głupoty tylko kłopoty, ale i z niej również mądrość kiełkuje użyźniana miłością. Pozdrawiam! 1
Laura Alszer Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Wiesław J.K. Ładnie to ująłeś. Dziękuję za wizytę i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Laura Alszer Rymy niedokładne w parzystch linijkach (nie liczę nawiasów) przeplatają się z gramatycznymi w nieparzystych. Nie wiem, czy to był celowy zabieg, ale ciekawy, bo np. byłem zainteresowany, czy taka budowa będzie stosowana do końca utworu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już miałem napisać, że mamy tu brak logiki, ponieważ skoro namiętność była niepowstrzymana, to dlaczego granie było jedynie z odrobiną miłości, miast z całym jej mnóstwem? No ale namiętność nie zawsze oznacza miłość.
Laura Alszer Opublikowano 26 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia @Wędrowiec.1984 Dokladnie tak
andreas Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Nie jestem przekonany czy faktycznie byliście głupcami...
[email protected] Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia @Laura Alszer I nadal jesteśmy, używając mięśni... oczu, by patrzeć, na scenę w teatrze! Pozdrawiam Lauro.
Laura Alszer Opublikowano 27 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia @andreas Dziękuję za odwiedziny Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected] Dziękuję, ja również pozdrawiam
Łukasz Jasiński Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Nie odpowiada mi spójnik podrzędny w drugim wersie u pierwszej zwrotki - tak jest poprawnie, gdybym napisał: nie odpowiada mi spójnik podrzędny w drugim wersie w drugiej zwrotce - popełniłbym wtedy błąd stylistyczny. Łukasz Jasiński Edytowane 27 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Pan Ropuch Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia zaprawdę zdumiewające jest to że za tym byciem głupcami zdarza nam się do szpiku kości zatęsknić 2
Laura Alszer Opublikowano 28 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia @Pan Ropuch To prawda... Dziękuję za odwiedziny
Deonix_ Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia Mocne, dobre, życiowe i prawdziwe. Pozdrawiam :) Deo 1
Rekomendowane odpowiedzi