Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Łukasz Jasiński Opublikowano 16 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Czarownica* I ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka - samotna, naga, wrażliwa i cicha dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa złączone serca wyzwalają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona i szalona, wyzwolona, szalona - ona wyzwala tarczę księżyca i życia - noc i szalona, wyzwolona, szalona - ona i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa złączone serca wyzwalają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona, samotna, naga, wrażliwa i cicha dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha i ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka... *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor: Łukasz Jasiński (maj 2019) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 16 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 10
Laura Alszer Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Łukasz Jasiński Dziękuję. Czytałam trochę jak piosenkę. Melodia sama się układa w głowie...
Łukasz Jasiński Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) @Laura Alszer Dziękuję za komentarz i polubienie, gdyby pani była zainteresowana, to: znajdzie pani tutaj mój tekst pod tytułem - "Tajemnica" - również niektóre teksty w języku włoskim, ostrzegam: to są stare teksty - należy czytać datę powstania - na dole, a nie: datę publikacji - na górze. Łukasz Jasiński Edytowane 17 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia Niedługo tak sobie na łące pohasasz;)
Laura Alszer Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Łukasz Jasiński Dziękuję za polecenie. W wolnej chwili zajrzę.
Łukasz Jasiński Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) @Laura Alszer Proponuję - "Balladę" - napisałem ten wiersz jeszcze w szkole podstawowej i przetłumaczyłem na włoski, którego trochę znam, podobnie jak łaciński i francuski - to są języki romańskie i jakoś mnie pociągają, tutaj pani znajdzie wyżej wymieniony wiersz pod tytułem - "Ballata" - dziękuję za rozmowę. Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Laura Alszer Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Łukasz Jasiński Dobrze, ten też sprawdzę. Ostatnio napisałam wiersz z elementami francuskimi...
Łukasz Jasiński Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) @Laura Alszer A pani jeszcze nie śpi? Poza tym: muszę jeszcze zrobić poprawki, powinno być: "dwa złączone serca wyzwalają - moc", mówiłem pani: jakoś nie mogę wklejać własnych tekstów z Worda, więc: przepisałem, wcześniej - mogłem, pewnie jest to sugestia, abym pisał bezpośrednio tutaj jak większość użytkowników, niestety: dla mnie to po prostu obniżanie poziomu... Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Laura Alszer Opublikowano 16 Stycznia Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) @Łukasz Jasiński Ja wszystkie teksty zapisuję w smartfonowym notatniku i bez problemu wklejam tutaj. Nie wiem dlaczego ma pan kłopot z Wordem Edytowane 16 Stycznia przez Laura Alszer (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) @Laura Alszer Nie z Wordem, bo: mogę kopiować - nie mogę wklejać i to nie jest mój problem, a nie będę sobie już głowy zawracał z panem Mateuszem - administratorem, na przykład: sporadycznie publikuję na Facebooku w różnych komentarzach podczas polemiki i nie mam problemu z kopiowaniem i wklejaniem moich tekstów z Worda, po prostu: zrobiłem dla pani, pani Lauro, wyjątek - przepisałem i tyle na temat, nie będę już robił żadnych wyjątków - trzeba było wcześniej myśleć - nie będę marnował czasu dla spóźnialskich, jeśli napiszę coś nowego - przepiszę, mój charakterystyczny styl: trzyzwrotkowa proza poetycka - z rymami lub bez rymów. Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 17 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 6 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 6 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 6 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Mitylene Opublikowano 8 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia @Łukasz Jasiński zobaczyłam oczami wyobraźni tą tańczącą duszę na łące...Poczułam to jej wyzwolenie, wrażliwość zaakcentowane wiele razy...Twój wiersz skojarzył mi się z balladą. Naprawdę fajny tekst, na w sobie ten wyjątkowy pierwiastek lekkości, wrażliwiści...Pozdrawiam
Łukasz Jasiński Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) @Mitylene Dziękuję za komentarz, a teraz mogę podziękować - miałem zablokowane konto... Łukasz Jasiński Edytowane 13 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 13 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 13 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Jasiński Opublikowano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 13 Kwietnia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi