Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stracony Opublikowano 5 Stycznia Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia Prócz tego, że kocham - jestem nikim. 10
Duch7millenium Opublikowano 5 Stycznia Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia (edytowane) @Stracony Prócz bycia kochanym - jestem nikim A proch jest postanowieniem, nie faktem implikacją decyzji, nie prochu Lecz o miłość trzeba zabiegać, tam - gdzie są serca, bo nie ma "złych serc" a dobre serce zranić nie może. Kto otworzy drzwi? Kto ma odwagę poznać tajemnicę? Kto ma odwagę stanąć przed bramą Edenu i spojrzeć w twarz Cherubom? Podnieść miecz i pozwolić się im pogodzić? Nie ten, który z niego wyszedł, lecz ten, który chce do niego wejść Ten, który przynosi pokój Ten, dla którego pokój jest ponad własne życie i ponad życie tych, którzy kładą mu belki pod nogami by celu tego nie osiągnął. Edytowane 5 Stycznia przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji) 1
Stracony Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia @Duch7millenium Z tego też powodu ( interpretacji) unikam mieszania Boga w poezję. Gdyby nie czas, nie odważyłbym się na to. 1
Duch7millenium Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) @Stracony Od co najmniej 500 lat nie ma tutaj ludzi bożych, a czasy zawsze były takie same; właściwie - teraz jest totalne piekło. Edytowane 6 Stycznia przez Duch7millenium (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia @Stracony ... maleństwo, ale fajne. W tytule, wolałabym sam... proch. Pozdrawiam. 1
Stracony Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia @Nata_Kruk Fakt, tytuł dłuższy od utworu :) Stworzyłem nowy gatunek :) Chyba chciałem dać jakąś nadzieję. Dzięki za miłe odwiedziny i pozdrowienia - wzajemnie. 2
Nata_Kruk Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... :)) 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia Chodzą jeszcze po tym świecie "boży głupcy". Nie jest tak źle... A ciemność jest światłu potrzebna. Mam nadzieję, że nie przegadałem :))) Pozdrawiam.
Stracony Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Sylwester_Lasota Ani trochę:) Dzięki za odwiedziny tym bardziej ,że mało zaglądam. Trzymaj się.
viola arvensis Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Stracony a skoro kochasz, nic wiecej nie trzeba Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia podoba mi się jednoznaczne stwierdzenie.Jest świadomość.
Stracony Opublikowano 12 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia (edytowane) @Bożena De-Tre Tak, nieskromnie się zgodzę :) Był błysk i zachwyt nad światem i Człowiekiem. Jednocześnie ta myśl nie była przywiązana do niczego. Chciałem się tym podzielić, bo to jedyne miejsce jakie znam, gdzie są ludzie podobni do mnie. Bardzo cenię to miejsce w internecie. Tak nosiłem tę myśl kilka dni w sobie i zdałem sobie sprawę, że to nie moje słowa, lecz słowa "Hymnu do miłości" z Listu św. Pawła Apostoła do Koryntian. Te słowa zna każdy i trochę mnie się wstyd zrobiło :) Poza tym ,przez grzeczność jak widać, nikt mi tego nie wyrzucił. Mają ludzie klasę i nie kopią leżącego :) Dziękuję za odwiedziny! ps. Nie mam pojęcia jak podziękować za wizytę jeśli ktoś zostawił polubienie więc tutaj dziękuję. Edytowane 12 Stycznia przez Stracony (wyświetl historię edycji)
Bożena De-Tre Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia @Stracony Po prostu chodzi o to żeby się odważyć być.Tu nikt nikogo nie przeprasza a wspiera ramieniem swym.Ty tylko przypomniałeś swoim tekstem „ bez miłości jesteśmy niczym”…to jest prawda którą przekazywać powinniśmy takim „ darem „ jaki został nam dany.Podoba mi się właśnie to ,że to Twoje przemyślenia na bazie” Listu św Pawła do Koryntian”.Mitologia i Biblia dwie skarbnice wiary i przypomnienia tak prostych z pozoru tylko symboli..pisz-:)Pozdrawiam @Bożena De-Tre A z tą klasą to różnie bywa …tak jak w różnych skupiskach o podobnych „ narzędziach”….wystarczy wena-pióro-zatrzymać się w biegu..jak proste to są uczucia. 2
poezja.tanczy Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia @Stracony Fenomenalne! Tak właśnie jest! M. 1
Stracony Opublikowano 14 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prosta prawda. Jednak głęboko schowana pod skorupą egoizmu we wszelkich postaciach. Dziękuję za obecność. 1
Wiesław J.K. Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @StraconyPorusza myślenie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Stracony Opublikowano 16 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia @Wiesław J.K. Raczej jak jabłko trafiające Newtona, raptem odkrywamy to coś, co w sobie długo nosiliśmy. Dziękuję za odwiedziny i pozdrowienia. Wzajemnie i życzę oberwania jakimś owocem :) 1
Wiesław J.K. Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Straconyhahahaha no dobra, tylko nie kokosem, najlepsza będzie malina, taka już dojrzała. Takie odkrywanie kojarzy mi się ze spełnionym snem. 1
Rekomendowane odpowiedzi