Bea Nefer Opublikowano 29 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 po schodach powlokę ku tobie oszacowany każdydzień bo zaszczepiona we mnie podskórną detencją miłość własna determinuje zarzut o stratoczas będziesz się śmiał tyle razy już pozywałam monitując o decyzję zaliczkowo zbywana krótką notką o współodczuwaniu tak samo znów zechcesz unaocznić mi pośpiech lecz deziluzję posiadłam cichośmiejąc się z siebie że tak późno otwórz drzwi rzucę tę stertę na podłogę byś mógł się o nią potykać gdy ja pod rękę gdzie indziej
Vera_Ikon Opublikowano 29 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2005 Są fajne momenty, ale całość ciąży mi nadmiarem metafor. pozdr duszno-nocnie
Bea Nefer Opublikowano 30 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Vera. To celowe. Taki jest zamysł wiersza z nomenklaturą prawniczo-bankową dla swtorzenia pewnego dystansu :-) Dziekuję za zatrzymanie się przy mnie. Pozdrawiam. Bea
Michał Ziemiak Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 Wysubliowany zasób rzeczywisty słownictwa użytego w powyższej formie literackiej, doprowadził do istotnej dywersyfikacji treści zasadniczej wiersza, wzmacniając tym samym odczucia konsumenta ;-) Choć Vera ma rację - w pewnych momentach np. w 2 ostatnich wersach 1 zwrotki można by cosik amputaować ;-) POZDRAWIAM!
Nikołaj Siergiej Ilicz Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 ja tez jestem zdania ze za duzo matefor i ciezko sie to czyta.
Rekomendowane odpowiedzi