Groschek Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2024 o matuś tak jest spójnie a wokół nie ma wrogów mamusiu - ach dziękuję bom śliczna jak za tobą ty przecież już odrosty przenosisz tu i ówdzie; a ja w pełnej świeżości zielona jestem równiej szeroka w dół, a gęsta jakbyś z rączki malarki o mych z kolei piętrach uszyła pędki wszystkie mamusiu czy się smucisz gdy mą radością tryskam w teraźniejszości zrzucić jakbym z liściastych, igły 4
Sylwester_Lasota Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2024 Cho-in-ka! Pozdrawiam:)
Bożena De-Tre Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2024 Znowu na nią czekałam a przecież nie jestem już mała ....I przyszła taka dorodna a ja z tą bombką w dłoni... I nie wiem czy ona głodna ....czy jeszcze chwilę poczeka zanim jej miejsce umoszczę...bo nie wiem przyszła mi pomóc czy tak zawstydzić potrosze....... 2
Groschek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Sylwester_Lasota dziękuję i.. oczywiście, że jest o suwerennej, ale jakże godnej pożałowania bo, za młodej oraz jakże ślicznej to jednak (w stosunku do starszych) bardzo niedoświadczonej dorastającej - rzucającej igłami na prawo i na lewo, aż do golasa.. :-/ @Bożena De-Tre dziękuję - patrz też odp. u Sylwestra (albo w ten dzień..)
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 @Groschek Do-wolność w wyborze choinek-:(…..wesołych po-świętach -:)Pozdrawiam serdecznie….” Bez bombki w dłoni”….
Sylwester_Lasota Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To ja odpowiem jeszcze raz: O, cho-in-ka! Tak, dostrzegam metaforyyczny sens tekstu, bo właściwie narzuca się on pierwszy, a bardziej metaforyczna wydaje się właśnie ta jodełka, która sprowokowała mnie do takiego, a nie innego wpisu :)... Pozdrawiam :) 1
Bożena De-Tre Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2024 Ja tylko chwilę z Wami....potem Trzech Króli..........i ''spadam''.....CHOINKA. 1
Nata_Kruk Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2024 Tak napiszę.. fikuśna treść.. bardzo inna, od innych, dlatego.. ślę dla niej.. :) 1
poezja.tanczy Opublikowano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2024 @Groschek Fajne Oryginalne pisanie I tak być powinno M.
Rekomendowane odpowiedzi