marekg Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2024 pamiętasz było kiedyś takie nieme kino z lustrami i pustym bufetem czasem kobieta w golfie sprzedawała tam herbatniki zjadaliśmy je bezszelestnie a wokół słychać było krzyk łuszczonych małych pestek zbici w jedno ciało szukaliśmy bezustannie gniazda prawdy nadzieja przykryta śladami czołgów jarzyła się śniegiem w ciemności nigdy nie przestałem wierzyć że Wolność istnieje realnie 5
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2024 Nie lubię pamiętników - pamiętniki piszą kobiety, a zresztą: mnie - jako osobę nielegalnie bezdomną (zostałem bezprawnie wyrzucony na warszawską kostkę brukową, więc: byłem osobą nielegalnie bezdomną - to jest właśnie logika) - namawiano w różnych miejscach (tymczasowo zamieszkiwanych nie z własnej woli i nie z mojej winy), abym obserwował ludzi i zapisywał ich zachowania w pamiętniku, de facto: chcieli ze mnie zrobić donosiciela, oczywiście: nic z tego, podobnie jak tutaj - co poniektórzy wywierają na mnie presję - bym pisał prozę o własnym życiu i życiu innych ludzi - chcą ode mnie wyciągać informacje, odsyłam ich do moich prozatorskich tekstów - "Silva Rerum", "Z pamiętnika bezdomnego" i "Statek" i co? I nic - nie zostawiają żadnego śladu - takie zachowanie jest charakterystyczne dla wtórnych analfabetów - niewolników. Łukasz Jasiński
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 13 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2024 @marekg Wtórni analfabeci używają również mowy nienawiści - takich zwrotów jak "trybunał Rzeplińskiego" i "trybunał Przyłębskiej", poprawna nazwa - to: Trybunał Konstytucyjny Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, nie wspominając już o takich słowach jak - "pochylę się" - świadczą one o różnorakich kompleksach, szczególnie - umysłowych. Łukasz Jasiński
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 czy można Wolność urzeczywistnić gdy w sercach po niej śladu nie ma co więcej nawet o niej nie śnisz a mózg zalewa brudna ściema wyśmiewa to co jest wolnością ale przyzwala na swawole prawdziwa wolność w gardle kością uczy historii swych pokoleń :) 1
andreas Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 Wolność? Może w środku Amazonii lub Syberii...
Rekomendowane odpowiedzi