Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Święta 2024

Rekomendowane odpowiedzi

@Bożena Tatara - Paszko

Jeśli mam zatrutą duszę, to: przez kogo? Nie, proszę pani, własne dzieci i wnuczęta może pani rozbawiać o zatrutej duszy, mnie, nie ma pani prawa oceniać, proszę najpierw wskazać źródło zatrucia - używając merytorycznych argumentów i proszę odpowiadać na pytania, jak dobrze wiem - pani jako katoliczka (żydzi i muzułmanie to też pani rodzina - sekta monoteistyczna) - zakończy pani temat na tym: taka była wola tego tam na górze - nic dziwnego, ciemnota...

Łukasz Jasiński 

@Łukasz Jasiński Nie przez kogo tylko przez co... Zaryzykowałabym stwierdzenie  - z powodu braku dobra, z powodu braku miłości bezwarunkowej, z powodu braku Boga.
Mówisz że jesteś empatyczny ale empatia nie ma nic wspólnego z aborcją, z mordowaniem złoczyńców też nie, może odrobinę z eutanazją ale też nie do końca, bo nigdy nie wiadomo, czy nie pomożemy odejść osobie, która mogłaby nadal żyć i być szczęśliwą.
Ciemnotą jest traktowanie Boga jak książki życzeń i zażaleń  a Pisma Świętego jak księgi zaklęć. 
Mówiąc że się za Ciebie pomodlę niczego nie oczekuję w zamian, a już na pewno nie zamierzam Ciebie nawracać, więc się nie obawiaj :)
I w pewnym sensie masz rację , najwyraźniej Twoja droga do Boga musi być aż tak  kręta.
I to nie ja Ciebie oceniam ale właśnie Ty oceniłeś mnie.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)

@Bożena Tatara - Paszko

A nie mówiłem!? Jak zwykle: zaczyna pani używać nadaremnie imienia tego tam na górze, ręce opadają... Pani Bóg to wyjątkowy pasożyt: złodziej, morderca, pedofil, alfons, kłamca i psychopata - czytała może pani Torę - Stary Testament? Tak, jeśli pani jest przeciwko aborcji, karze śmierci i eutanazji i ma pani do tego prawo, jednak: nie ma pani żadnego prawa przerzucać odpowiedzialności na takich ludzi jak ja - to pani wybór i to pani ma obowiązek darmozjadów utrzymywać! I nie ma pani żadnego prawa oceniać moich kolegów z wojska, policji i służb specjalnych - dzięki im i mnie - pani jeszcze żyje i ma co pani jeść!!! Proszę wrócić na ziemię!!! Jeśli już, to: Adam i Ewa w Raju żyli nago, a filozof uniwersalnej miłości - Jezus Chrystus - umiłował Marię Magdalenę - prostytutkę!

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To to. Cała prawda, ale postępowi i tak wolą wierzyć gwiazdom, czy ogólno pojętej ezoteryce. Skoro już jesteśmy przy terminie ciemnoty: Wmawiają Chrześcijanom, że są ciemnogrodem, samemu wierząc w gusła. Jak to się nazywa? Hipokryzja? A może po prostu lewactwo.

Edytowane przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)

@Łukasz Jasiński Maria Magdalena jest postacią biblijną, która była uczennicą Jezusa i świadkiem jego ukrzyżowania oraz zmartwychwstania. W tradycji chrześcijańskiej, szczególnie w Kościele katolickim, przez wieki była utożsamiana z kobietą cudzołożną z Ewangelii św. Łukasza. Jednak współczesne badania biblijne i teologiczne nie potwierdzają, że Maria Magdalena była prostytutką.
Jako człowiek "służb" powinieneś wiedzieć, że nie rzuca się oskarżeń bez dowodów, a tych nie masz.
Nie przerzucam odpowiedzialności za aborcję, eutanazję i  "likwidowanie" złoczyńców na takich ludzi jak Ty, powiedziałam tylko , że nie ma to nic wspólnego z empatią, którą zadeklarowałeś.
Za czyny odpowiada tylko ten, kto się ich dopuścił albo do nich nakłania.
Mam co jeść dzięki pracy mojej i mojej rodziny,   o jakich  darmozjadach  mówisz,  których rzekomo mam obowiązek utrzymywać,  bladego pojęcia nie mam. 
I mam nadzieję, że ta wzmianka o służbach to nie była groźba. 

@Wędrowiec.1984Nazistowskie Niemcy rzeczywiście szokowały programami eksterminacji  niepełnosprawnych ale w Szwecji dokonywano sterylizacji i aborcji eugenicznych do lat 70-tych XX wieku.
Chemicznie sterylizowano też  homoseksualistów, to jest dorobek kulturowy "postępowych" środowisk.
Co poniektórzy nadal mają zapędy do decydowania kto powinien żyć. Straszne!

Edytowane przez Bożena Tatara - Paszko (wyświetl historię edycji)

@Bożena Tatara - Paszko No i masz odpowiedź na pytanie, dlaczego niektórym środowiskom tak bardzo przeszkadza Chrześcijaństwo, religia piękna, która człowieka cywilizuje, a nawet wręcz odzwierzęca go. 

Edytowane przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)

@Wędrowiec.1984 Chrześcijaństwo jest passe. Ciekawe czy ci wszyscy "postępowi" byliby  nadal tacy postępowi jeśli  udałoby im się  "opiłować " katolików.
"Natura nie lubi próżni" w miejsce katolików przyszliby  ci z dywanikami, ciekawa jestem czy ci postępowi nadal byliby tacy postępowi i obrzucali błotem ich proroka.
Jak by nie było katolicy nie biegają z maczetami i nie ucinają głów za obrazę ich wiary, już prędzej nadstawią drugi policzek, a w sytuacjach "beznadziejnych" otrzepią proch z sandałów na  progu tych "postępowych"  i pójdą  dalej.