FaLcorN Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Wiersz powstał po lekturze: Gerber, do Różewicza II Czekamy wszyscy dzieci, młodzież, dorośli na kres dni, życia koniec wraz z wiekiem bardziej świadomi albo nieświadomi - od starości Codziennie zbieramy: sekundy, minuty, godziny uśmiechy, smutki i stany przejściowe Trzeba się cieszyć z tej możliwości danej raz, na jakiś czas trzeba wierzyć: w ciepły wiatr, uczuć nurt głębie słów, w chwilę i jej czar Co nam innego pozostało? lepiej zapomnieć zegara tykanie... wyjść z domu, iść jak najwolniej Słońca promieniem skórę karmić i się nie martwić, z tym się zdąży Czekamy wszyscy taki nasz los, od pokoleń i tak będzie, albo nie będzie wszystko w naszych rękach i drodze 5
Dared Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 @FaLcorN Nie jestem poetą, sporo czytam, dobrze piszesz, pomysł świetny ale gubisz go w nadmiarze słów, chyba
FaLcorN Opublikowano 17 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 @Dared Nie było żadnego zamysłu, tylko wena. Napisałem to w ~30 minut. Poprawiać nie będę bo nie mam takiego zwyczaju. Poprawi mnie kolejny wiersz. Działam artystycznie czyli nie dłubię w słowie, a piszę - taką mam spontaniczną filozofię. Bardziej treść niż forma. Moja myśl życiowa jest zawarta w tym wierszu. Jest lekki nadmiar słów, zgadzam się. Ten nadmiar słów tworzy koryto wiersza, w którym myśl płynie. Myślę, że jest OK, poprawi mnie czas. pozdrawiam
moina Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @FaLcorN Uwielbiam tą twórczość czytać. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Domysły Miło mi pozdrawiam
viola arvensis Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @FaLcorN pięknie, optymistycznie, życiowo - wiersz jak dawka świeżego powietrza. 1
FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @viola arvensis Dziękuję Wiolu za te ciepłe słowa. Pozdrawiam! Udanego weekendu!
Leszczym Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @FaLcorN Wyszedł Ci ten wiersz. Trochę już znam Twoją poezję, zerkam czasem, choć ostatnio trochę rzadziej, ale ten wiersz to na moje rozeznanie tutejsze jeden z Twoich lepszych. Choćby dlatego, że go dobrze technicznie napisałeś ;)) Fraza Czekamy jest tutaj dużą frazą. Też kiedyś coś popełniłem o czekaniu. No i piosenka nieśmiertelna Kuby Sienkiewicza... No dobra, to sobie czekajcie a ja idę na spacer, a jutro na koncert. Mam nadzieję, że tego doczekam :)) Ale my jeszcze mamy coś ekstra w tym czekaniu, otóż w gruncie rzeczy nie bardzo wiemy na co czekamy :))))) Czekamy na coś, a coś zgoła innego nas spotyka :) Nawet nie bardzo wiem, czy w ogóle się domyślamy na co tak czekamy ;))) No ale to może ja tak już mam :) 1
FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Leszczym Mam podobnie. Trafne przemyślenia. Zgadzam się z nimi i podzielam. pozdrawiam 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety w realnym życiu jest dokładnie odwrotnie i nic nie zapowiada, by się poprawiło. Wręcz przeciwnie. Życie rozpędza się coraz bardziej, a ludzie nie potrafią czekać, ponieważ dzisiaj prawie wszystko można mieć od razu. 1
FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Wędrowiec.1984 Zawsze możesz być wyjątkiem ogółu. Dziękuję za komentarz, polubienie i pozdrawiam
Naj Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @FaLcorN umiejętność bycia tu i teraz, czerpania radości z małych rzeczy, jest nieoceniona a czekanie, to często najlepszy czas bardzo pozytywny wiersz, podpisuję się pod Twoją myślą Pozdrawiam:) 1
FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Naj Nigdy nie wiadomo ile tego "teraz" przed nami, dlatego doceniajmy każde "teraz", bure i ponure też. dziękuję, pozdrawiam! 1
Ewelina Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @FaLcorN mądry i życiowy wiersz! Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
FaLcorN Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @Ewelina Dziękuję, pozdrawiam, przesyłam iskierkę - pozytywu. 1
Ewelina Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @FaLcorN chwytam w każdej ilości, każdą iskierę :) 1
FaLcorN Opublikowano 2 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2024 @Ewelina Ostrożnie, zawsze miałem słabość do pirotechniki. 1
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 @FaLcorN ''Koryto wiersza...w którym myśli płyną''.Ładne bardzo porównanie i to jest właśnie ''słowo poety''które być możno latach wielu wzniesie bunt.Kontynuacja co nie znaczy zgoda z, myśli tych przed nami...Podoba mi się Twój wiersz. @Bożena De-Tre ''Po latach wielu''.....bez pośpiechu 1
FaLcorN Opublikowano 14 Stycznia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 @Bożena De-Tre Dziękuję za komplement, komentarz pozdrawiam 1
Bożena De-Tre Opublikowano 14 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2025 @Leszczym Na Godota czekamy.
Rekomendowane odpowiedzi