Lucek21 Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Stworzone, by w nie patrzeć, Głębię nut mają zawarte, Soki miłości! Które w snach się przejawiają, Stworzone, by Przy życiu ciało me utrzymać, Odnawialne, co dnia, Nowością zakrapiane, Urojone w marzeniach pragnienia, Teraz w nich by patrzeć są, Stworzone, by Na własne odbicie spoglądać, Gwiazd strumień ku ziemi, Leci jak struga deszczu z chmur, Natenczas, gdy usta sklepione Nasze są… Stworzone, by Czarować, kusić, podniecać, Radości łzy wyryte pod powiekami, Zatrzymałem się? Nie-to serce stanęło na moment… Stworzone, by Twoje oczy Anetka.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Natenczas Wojski chwycił oburącz...zagrzmiał, Lucku drogi, pomyśl nad każdym słowem, ....................... agnieszka
Lucek21 Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 natenczas chwycil swoj rog dlugi, centkowany jak waz boa :) tak to idzie :)
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 był "zły edi", "małysz" teraz jest "Anetka", kiedy bedzie o mnie? pozdrawiam, po takich wierszach mnie mdli
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lucek! a pokory nauczono ciebie w jakiejś szkole a poczucia godności a wiesz ty co to szacunek wobec czytelnika mogę tak dłużej, tylko czasu żal i ... życia mam propozycję czytaj przez 2 tygodnie wiersze i komentarze jak zrozumiesz co mieliśmy na myśli, możesz zabrać się za pisanie pozdrawiam seweryna
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Obrażanie innych czytelników. / Brak przeprosin. / Punkt 5F regulaminu www.poezja.org - tj. komentujemy wiersz, nie wolno w jakikolwiek sposób obrażać autora/innych komentujących. Ciągłe prośby o pisanie na temat również nie skutkują. Bardzo mi przykro, ale Pan sterowiec pomylił adresy.
dorottta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a może trochę znamy się na poezji, hmm? pozdrawiam.
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ojej -chyba tym razem się powstrzymam, ale wiedz, że przeczytałam. :-) Peace
sterowiec Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 co to znaczy znac sie na poezji? tak mowi ignorant :) pozdrawiam
Magdalena C Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Tzn znać się i udawać że się nie zna, czy jakoś :| Peace
Lucek21 Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gdybyscie widzieli jej oczy, wiedzielibyscie co mialem na mysli :) A czy jest romantyczny? pewnie ze jest..zalezy tez dla kogo! A czy banalny? pewnie tak..ale kogo to obchodzi, wazne ze mozna opisac piekne oczy osoby ktorą sie kocha!
Lucek21 Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 gdybyscie widzieli jej oczy od razu byscie wiedzieli o co mi chodzi! banalne? moze i tak, ale to nie jest wazne, bo slowa, ktore plyna z jej oczu sa tak piekne, i ciesze sie ze potrafie opisac jej szklane oczka.. Pozdrawiam
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lucjan. O twojej poezji napisałam krótko pół godziny temu. O tym tekście powtórzę opinię jeszcze raz. Jest knotem. I dopóki będziesz przekonany, że jesteś genialnym poetą i że znasz się jak nikt inny na poezji (co to w ogoł znaczy?) - wróżę dalsze knoty. Zero pokory, zero dystansu. Kiedyś napisałeś w odpowiedzi na czyjeś "niepodobanie": "a mi się podoba" (twój wiersz). I dobrze - niech ci się podoba. Pisz sobie i czytaj. Tylko nie katuj jeszcze kogoś tym. na przykład mnie. Czas "niemowlęctwa" (moim zdaniem) - tobie dany i cierpliwe tłumaczenie - skończył się. W dziale "dla zaawansowanych" - nie powinno być Twoich wierszy (póki co). w każdym razie wszystkich, ktore dotychczas tutaj zaprezentowałeś. Nie jest miło pisac takie rzeczy, ale prysznic nalezy ci się. Lodowaty! pozdrawiam
winna--czerwień Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lucek, pewnie, że cudnie jest pisać o ukochanych oczach i Twój wiersz na pewno jest dla Ciebie ważny, a myśl w nim zawarta piękna. ale myśl można ubrać na tysiąc różnych sposobów, a te najprostsze nie zawsze są najlepsze. więc na razie proponuję Ci uczyć się zasad tej "garderoby" u "początkujących", a pewnego dnia przyjdzie taka chwila, kiedy poczujesz, że jesteś gotowy na Z-etów. ja będę ci kibicować i naprawdę zapraszam piętro niżej pozdrawiam Evelina
dorottta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 pięknie, pięknie, jestem ignorantką? uroczo tu, komentarze do komentarzy (a więc i ja ten jeden raz), proponuję czasem zająć się tylko tekstem, oddzielić osobę autora od tekstu.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oddzielam osobę autora od tekstu i piszę, co następuje: 1. Osoba mi nie przeszkadza, tym bardziej, że nie znam. 2. Wiersza nawet nie będę komentował, bo nie chcę używać niecenzuralnych słów. Pozdr.
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Lucku, Krótko: poezja piękna, bez jednego składnika: zabrakło docere. Pozdrawiam. [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 28-09-2003 02:44.[/sub]
Rekomendowane odpowiedzi