Kasia Koziorowska Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 I cóż, że zbyt ciężkostrawne okazały się moje przypuszczenia? Cóż, że ciało współgra z pamiętną ciszą? Życie jest zegarem, któremu ktoś wydrapał wskazówki. Przyszłość kojarzy się z odległością, na jaką nie zasłużyłam. Wszystko, co jasne i przejrzyste, zgadza się z twoimi snami, z przypowieściami, które niestrudzenie snujesz na pożegnanie. Ciepło, gorąco jest moim dłoniom na twoim ciele. Rozkoszuję się przyszłością, jaka pozostała do twojego odejścia. Sekundy... Zliczam sekundy, dzielące mnie od kolejnego uderzenia serca. A dusza? Dusza, ukryta w kącie, jest najwyżej nietrafioną wymówką. Nie tańcz, proszę, gdy niebo jest w żałobie po rozstaniu z ziemią. Zawiesiłam u serca najpiękniejszą z twoich gwiazd - czy zgasnę, zanim powróci świt? Chyba zakochałam się zbytnio w twoim jutrze. Poświęciłam ułamki sekund, aby nauczyć się języka świata. Zanim odnajdę cię pośród snów, zanim poczuję w sobie twój lęk - zasną pozostałości po godzinach, po smutkach; w nich drzemie moje niepoukładane, brudne serce... 7
Kasia Koziorowska Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Hiala Dziękuję bardzo!
Monia Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @Kasia Koziorowska Bardzo nietuzinkowe wersy moim zdaniem.Czuć klimat iście magiczny pozdrawiam ciepło;)
befana_di_campi Opublikowano 6 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 Czy serce jest "brudne"? Mam co do tego spore wątpliwości.
Kasia Koziorowska Opublikowano 6 Września 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2024 @befana_di_campi Niestety, niektóre są...
corival Opublikowano 7 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2024 @Kasia Koziorowska Język świata potrafi ubrudzić, jednak z peelką nie jest jeszcze najgorzej w tej kwestii, skoro uświadamia sobie fakt zabrudzenia. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi