Adam Zębala Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Potok łez z oczu Ci płynie, ja nie ufam Twoim łzom. Są nie szczere i okrutne, mnie nie wzruszy ocean łez. Będąc zaborczym chcesz zmiękczyć serce potokiem łez. Łzy zmieniają się w lód, ciężkie jak kamień spadają na ziemię. Kiedyś Cię ostrzegałem, żebyś nie wierzył łzom, nawet kobiety. Wśród zawirowań pogody i napływu chłodu Ty nie zaufasz łzom. Jutro powiesz że nikt już nie roni łez. Nie ma ludzi płaczących, nikt nie przemawia przez łzy. Świat dawno przestał wierzyć łzom. Kto ociepli świat aby znowu stał się wrażliwy. Zamiast łez wystarczy jeden maleńki uśmiech kobiety. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2024 @Adam Zębala Nie za dużo powtórzeń? Jeśli dobrze policzyłam to jedenaście razy łza, łzy, łzom. nieśmiało zaproponuję chusteczkę może choć kilka dałoby się usunąć? Serdeczności :)
poezja.tanczy Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @Adam Zębala Bo co na starczy, to urojenie Bo efekt starczy, krucze spojrzenie Ciekawie napisałeś Podoba mi się :) M.
corival Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2024 @Adam Zębala Ogólnie poruszyłeś poruszyłeś ważny temat. Natomiast rzeczywiście dobrze byłoby popracować nad jakimiś innymi sformułowaniami i usunąć trochę tych łez. Po pierwsze powtórzenia strasznie rzucają się w oczy, a po drugie przeszkadzają w odbiorze treści, która ginie pod zalewem łez. A szkoda... Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi