Gosia Star Opublikowano 22 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 zamieniłeś mnie w pustynię bez śladów życia i tylko czasem wiatr przenosi z miejsca na miejsce piach wspomnień gdybym miała więcej czasu na poezję... a teraz stoję skamieniała czekam aż przyjdziesz weźmiesz w dłonie umierające ciało gdybym tylko miałą więcej czasu na poezję ... umarłabym z miłości przez pomyłkę z miłości do Ciebie a Ty miałbyś więcej czasu na życie
kall Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 kurcze... dla mnie to trochę zbyt oczywiste to wszystko. za dużo miłości w miłości - ot co kallowy mix zamieniłeś mnie w pustynię bez śladów i tylko czasem wiatr przenosi z miejsca na miejsce piach wspomnieńa gdybym tak miała więcej czasu na poezję umieram z miłości przez pomyłkę z miłości do Ciebie a Ty masz więcej czasu na życie tak to widzę :) Pozdrawiam Kalina
Anna Maria K. Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Pierwsza zwrotka na plus, dość prosta metafora tej pustyni, ale jakże ciekawa i zgrabna. Zdecydowanie nie przemawia do mnie strofa ostatnia - za dużo oczywistości i jakoś mniej metaforycznie niż wcześniej. Jak dla mnie, odpada tez tytuł, czyli zarazem refren. Wersja Kaliny wypada lepiej, choćja mimo wszystko przemyślalabym kwestie tego czasu na poezję... Pozdrawiam.
Gosia Star Opublikowano 26 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Kalino, Anno Mario, Dziękuję za uwagę i komentarze. Cóż stawiam pierwsze kroki, próbuję, różnie to wychodzi......
Rekomendowane odpowiedzi