befana_di_campi Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 Mleko z chudych – najchudsze Mineralna Jedna postna bułka i mała drożdżówka PLN 7,70 Lecz już delikatesem regał trąci nadziany niczym ładowany hormonami tucznik w myśl unijnych dyrektyw kolorowy wspaniały bez żadnego wszak smaku lub inaczej – do dupy Pod Biedronką prosi uzależniony na chleb w butelce względnie w (małej) puszce Ale w kolorówce tylko za pięć złociaków w trybie nagłym nauczą jak dopieścić faceta kiedy masz opryszczkę * Wyłączony neon - Zetka jednak skrzeczy szczęście ci wciskając niby handlarz ścinki bo gdy brak gotówki uratuje reklama kredytową kartą twe problemy wszelkie : Kawę instant Wyborczą Kiełbaskę APAP Gumę do żucia co któreś tam zęby wybiela Visir proszek Do WC papier ścierny Baton jeszcze jeden dwa mentosy trzy piwa Prezerwatyw cztery na wyjazd z integracją Dla Wybranych Gazetę Totalną Masumi perfumy Podpałki zapałki znicze Budyń czarną herbatę grejpfrutowe soki Makrelę Zzieleniałą z ubóstwa Wyspę 13.02.2013 4
Stracony Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tego jeszcze nigdzie nie słyszałem,ale się upewnię czy to "tekst",który już ktoś popełnił? Jeśli nie,to zasługuje na miano "kultowy".Reszta wiersza przypomina mi piosenkę "Pepe wróć" Perfektu. Nie wiem dlaczego. Generalnie powiało komuną ,kiedy sklepiki były czasem po prostu w mieszkaniu w bloku lub wieżowcu albo jakiś "Sam" Społem. Klimat działa na zmysły.
befana_di_campi Opublikowano 23 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 @Stracony Chleb w butelce, to po prostu żytniówka. Kiedyś powiedzonko bardzo powszechne tak jak jagodzianka na kościach czy czerwona kartka. 2
Stracony Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 @befana_di_campi No fakt, przypominam sobie. Lata 70 -80. Żyłem,ale jeszcze nie piłem, więc mi umknęło :) "Przez Ciebie" napisałem w tej chwili również coś politycznego. Na razie wersja robocza " Jak Czarnecki do Brukseli dla Ojczyzny ośmieszania, zrzucim się na wachę". Strona sceny nie ma znaczenia dla mnie.Mam swoje sympatie ,ale niestety patrzę jak się ludzie zmieniają na wietrze.
Sylwester_Lasota Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 Właśnie spojrzałem na datę... aż mi się nie chce wierzyć, że to nie współczesny, a czytając pomyślałem: "Nic się nie zmieniło". :))) Pozdrawiam.
corival Opublikowano 23 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2024 @befana_di_campi Cokolwiek bym o opisywanej rzeczywistości sądziła, to jakieś takie mam wrażenie, że widziałam już Twoje dużo lepsze teksty. Wybacz, ale tak sądzę. Pozdrawiam :)
befana_di_campi Opublikowano 24 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 @corival Nie wszystkie teksty muszą być od razu wycackane oraz wychuchane. Z tego akurat jestem bardzo zadowolona, bo zarówno tamtą jak i obecną rzeczywistość doświadczam pięcioma zmysłami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Sylwester_Lasota Zmieniły się ceny: z 7,70 tamtych PLN teraz mi wychodzi 77,00
corival Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 @befana_di_campi Oczywiście, że nie muszą być wszystkie teksty dopracowane, ale z drugiej strony jak najbardziej mam prawo zauważyć, że dany tekst jest gorszy i to artykułować. Jakoś nie dziwię się też, że jesteś z niego zadowolona. W końcu jesteś autorem tego wiersza. Za to ja wiem, że z pewnością byś potrafiła napisać go lepiej. Przeczytałam już wystarczająco Twoich tekstów, by móc to ocenić. Pozdrawiam ponownie :)
befana_di_campi Opublikowano 24 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 @corival Nie wiem czy lepiej. Poprawiałam wystarczająco wiele razy a w pięknosłowie nie zawsze mam ochotę się bawić. Życie jest dosłowne. Tym bardziej zaczerpnięte z niego i do niego teksty.
corival Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 @befana_di_campi Jak uważasz, to w końcu Twój wiersz. Pozdrawiam wieczorowo, a raczej wręcz nocnie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, też zwróciłem na to uwagę.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2024 jeszcze małpeczka w płytkiej kieszeni i jakieś szlugi o smaku gwoździ guma do żucia co oddech zmieni i to myślenie ciężkie jak moździerz :) 1
Rekomendowane odpowiedzi