Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 (edytowane) Nazbieram wrotyczu, koniczyn, rumianku, zaparzę se ziółek, naplotę se wianków, i bosą se nóżką pobiegnę po łące i Pana wychwalę za kwiaty pachnące. Rozpuszczę se włosy, w wodusi się przejrzę ty na mnie popatrzysz a ja się obejrzę, i oczy mi zalśnią jak gwiazdki na niebie, ty ręce wyciągniesz, pobiegnę do ciebie. Zatańczę radośnie ty weźmiesz w oobjęcia, ja w tobie zobaczę ze snów swoich księcia, i wezmę se ciebie w serduszko na zawsze i życie się stanie piękniejsze, ciekawsze. A potem odejdziesz, książęta tak mają, że polne dziewczyny nieczule rzucają, a ja se pobiegnę i będę się śmiała i znowu se będę chłopaka szukała. Edytowane 20 Lipca 2024 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 17
Alicja_Wysocka Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @viola arvensis Z przyjemnością Cię czytam, bo często wymodzisz coś lekkiego, zwiewnego i radosnego. Serdeczności :) 4
viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @Alicja_Wysocka bardzo mi miło - się wymodziło na spacerze, pośród kwiatów, traw i ziół. Uściski 1
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 (edytowane) @viola arvensis .. dołączam do Alicji, a treść, tylko podrzucić grupie.. Tulia.. i mamy nową piosenkę, z nutką folkloru. Z przyjemnością przeczytałam... :) Pozdrawiam. Edytowane 20 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 3
viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @Nata_Kruk o to to właśnie. Jakbym umiała śpiewać folklor, to bym się pokusiła Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
befana_di_campi Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 "Przejżę"??? Ortografijka najpierw, dzieweczko....
viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @befana_di_campi zdarza się każdemu, proszę szanownej paniusi. Błąd, to rzecz ludzka. 1
befana_di_campi Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @viola arvensis "Paniusi" to se poszukaj dziewczynino nie tutaj. Skromna b_d_c do tego rodzaju kobiecin się nie zalicza, czego nie można powiedzieć o samej autorce. W przyszłości, w momencie, kiedy ta się postarzeje [vide: wiersycek] ;-)))
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 fajne takie trochę ludyczne czy polna dziewczyna zabawką na chwilę jak kwiat co rozkwita by było nam milej jak zioła co trzeba czasami zaparzyć by zeszło z wątroby i mógł człek pomarzyć ... 3
Adaś Marek Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @viola arvensis Witaj, fajnie się czyta, przychodzi na myśl taki folkowy klimat, pozytywne przesłanie na końcu, optymistycznie. Brawo:) @Jacek_Suchowicz Zawsze czekam Jacku na Twoje komentarze, to takie pogłębione puenty. Pozdrawiam i miłej niedzieli. 3
viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz mistrzostwo, jak zawsze u Ciebie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Adaś Marek bardzo dziękuję za pozytywny odbiór Ja też zawsze czekam na Jacka komentarze ❣ 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 20 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @viola arvensis Tak jest, zwiewne, radosne i takie właśnie wiejskie. 2
viola arvensis Opublikowano 20 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2024 @Wędrowiec.1984 a więc zgodnie z planem. 2
poezja.tanczy Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @viola arvensis Bo na szukanie, co się rozerwie Bo na dodanie, po długiej przerwie Widzę lekkość i uśmiech To dobrze wróży :) Pozdrawiam miło, M. 2
viola arvensis Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @Hiala bardzo mi miło, dziękuję. @poezja.tanczy dziękuję, pozdrowienia. 1
violetta Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Ja sobie przez łąki pobiegałam :) urocze 1
viola arvensis Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @violetta jak przystało na prawdziwą rusałkę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdr. 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 Śliczne to! Pozdrawiam :) 2
viola arvensis Opublikowano 21 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @Sylwester_Lasota Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki 2
corival Opublikowano 21 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2024 @viola arvensis Treść prosta, nie wyszukana, stylizowana na ludową przyśpiewkę, ale treść wdzięczna i dobrze się czyta. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi