Ten utwór został doceniony przez użytkowników. wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 STARA ALTANA rozgryziony przez myszy sweter taty było mu ciągle zimno nawet w lecie drugich takich jak te dziur przerwanych w najbliższej okolicy nie znajdziecie *** Od rana w słońce Admirały skrzydlate Na twojej głowie 11
Hiala Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka całkiem fajnie - pozdrawiam 1
Leo Krzyszczyk-Podlaś Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 (edytowane) @agfka Pani Agato, takie dziury są jak okna, przez kórych szybki można zaglądać w głąb własnego serca... pozdrawiam bardzo serdecznie! Edytowane 11 Lipca 2024 przez Leo Krzyszczyk-Podlaś (wyświetl historię edycji) 1
Marek.zak1 Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Stara altana i wspomnienia tych, których już nie ma. Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja śpię z kotem ;) Na poważnie, to masz swoją historię. Mój tato przez większość życia żył w nędzy, pomimo że zawsze pracował. Sweter wczoraj wyrzuciłam, ale wciąż jest w kontenerze :) Dziękuję za wpis. PoZdrawiam No tak, tak. Ale admirałów jakby więcej. Przeczytałam, że potrzebują pokrzyw, a ja mam taki ogródek baby Jagi. Dziękuję Przestraszyłam się, że po imieniu ktoś kogo nie znam. Dziękuję za bardzo sympatyczny komentarz. Pozdrawiam serdecznie Dzięki. Cieszę się, że fajne. Dziękuję @sisy89. Pozdrawiam pieska Edytowane 11 Lipca 2024 przez agfka (wyświetl historię edycji) 1
wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Cholerka, nie oderwałam guzików. Naprawdę porządne były. Zaćmienie, normalnie zaćmienie. 1
Rafael Marius Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka Tak jak w moich wspomnieniach, tyle że działka należała do dziadka, a później do mnie, bo nikt inny nie chciał. 1
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... chyba wolałabym inne słowo. ... niby poprawniej... nawet latem... nie, w lecie... stuprocentowej pewności nie mam. To dwa niuansiki na niezdecydowane tak. Reszty nie ruszam, a tutaj... ...... za to.. ślę .. :) 1
wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest poprawne: latem, czyli w lecie - Poradnia językowa PWN, poza tym można być ubranym w lato jak w sweter: Rozgryziony, podobnie, nie jest słowem przypadkowym, choć na pewno masz rację, że poprawniej byłoby (jeśli o swetrze) np. wygryziony. To by wtedy też znaczyło, że myszy kogoś "wygryzły", czyli wyrzuciły ze swojego terenu. A tu wszystkim razem raczej było ze sobą dobrze. To prosty Natalko, taki pamiętnikowy wierszyk, w którym raczej trudno byłoby zamieniać słowa na inne, musiałabym za dużo tłumaczyć coś niepotrzebnie. Pozdrawiam i dziękuję :-) 1
Gosława Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 O to będzie jeden z moich ulubionych wierszy Lubię takie sentymentalno cudne wspominajki Pozdrawiam Agatko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @Rafael Marius Był takim właśnie dziadkiem :-) No, mają wiele cech wspólnych tacy działkowi dziadkowie :-) Dziękuję :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D U nie same takie przecież :-) W tym swetrze także zwykle "palił" w kominku. Nawet jeśli się uważa, zawsze zostaje ten popiół. Pozdrawiam :-) 1
Gosława Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka ja napisałam kiedyś wiersz o swoim tacie i o tym jak jego sweter pachnie tytoniem Jakoś tak mi się ciepło na serduchu zrobiło 1
wierszyki Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jak różnie można palić ;-) Ludziom, którzy palą zwykle jest zimno. No, i po co więcej.. Pozdrawiam serdecznie. Pozdrawiam @Starzec :) i dziekuję
Gosława Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @agfka ja nie palę w ogóle Nigdy nie paliłam ale nie odrzuca mnie delikatny zapach tytoniu Mój rodzinny dom był nim przesiąknięty i jakoś tak mimo wszystko to w człowieku zostaje 1
wierszyki Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie. 1
corival Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @agfka Też mam działkę pełną wspomnień tego co dawniej Pozdrawiam :) 1
wierszyki Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Ja mam taki dom :-) 1
wierszyki Opublikowano 15 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2024 Dziękuję @M_arianna_ Marianno :-)
Rekomendowane odpowiedzi