Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 (edytowane) Następny Lipiec nie daje ukojenia, ślimaczy się... w korytarzach niemrawe tempo. Wachlarze udają morską bryzę. Miarowo sapią krzesła. Gdzieniegdzie ciepło dłoni oplata laskę. Rozżalenie obija się o głowy przychodzących. Kolejka, jak zawsze męczy, ale czas... Czas przędzie swoje, nie czeka, albo nagle skraca czekanie. Wiadomo - wizyta z kasy. A wystarczyłoby dwie ulice dalej. Za kasę. lipiec, 2024 Edytowane 20 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 21
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 czy lipiec musi kogoś koić gdy sam ze sobą ma kłopoty fakt temperatur się nie boi i go nie parzy żaden dotyk a w korytarzach zawsze pełno tych co chcą jeszcze trochę pożyć wachlarze lub wiatraki kręcą zabieg pastylki no i z głowy jedni i drudzy mają dosyć ci w białym kitlu i bez kitla z kasy za kasę zamiast robić odwalą smutno jest i przykro pozdrawiam 3
Nata_Kruk Opublikowano 10 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz ... Jacku, dziękuję za rymowany komentarz, a przy okazji 'nagą prawdę'. Serdecznie pozdrawiam... :)
Stracony Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Nata_Kruk I tak czasu wiele nie kupisz, no może trochę w ludzkiej perspektywie. Bardziej tutaj odczytuję ... był maj, było pięknie, wszystko obudzone do życia. Teraz jednak widać już powoli nieuchronne zmęczenie ,chyba gorsze od jesieni kiedy już wiadomo,że natury nie oszukasz i spokojnie możesz się bujać w fotelu łapiąc ostatnie ciepłe promienie słońca. Nastrój oddany aż nadto ...jasno, nie zostawiasz złudzeń. 1
violetta Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Jesień szybko przyjdzie mimo wszystko:)
Rafael Marius Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Nata_Kruk To chyba o lichej kondycji służby zdrowia.
wierszyki Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 To sapanie krzeseł jest super. Skaja przykleja się nie powiedzieć do czego. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mamy czas, nie mamy zwykle zdrowia, no chyba że niektórzy emeryci. Pozdrawiam 1
Adaś Marek Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Jacek_Suchowicz Komentarz super,i wszystko jasne,za kasę z kasy wszystko jest straszne. 1
Natuskaa Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 Spotkałam dziś sąsiadkę... mówi podejrzenie białaczki, szpik... i kolejki... nawet za kasę nie ma jak, a czas... Ważny wiersz. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 10 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2024 @Nata_Kruk Świetnie oddałaś atmosferę oczekiwania... echo rozżalenia sobie zachowamm jeśli wolno... i czas co przędzie swoje... Swoją drogą coś z tą służbą zdrowia jest nie tak i to chba nieustająco. Pozdrawiam :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @Nata_Kruk Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Amber Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @Nata_Kruk Świetny wiersz na przełomie generacji w lipcowym zapisie. Pozdrawiam serdecznie:)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .... w tym temacie nie ma 'co' zostawiać... ;) @Stracony ... dziękuję za refleksję. @violetta ... o tak, jesień tuż tuż... :) @Rafael Marius ... cóż, kondycja naszej służby zdrowia, dobra nie jest. Niestety... @agfka ... ze zdrowiem i czasem, naprawdę różnie bywa... najlepiej jak ma się obie 'rzeczy' w rękawie... ;) @Natuskaa ... co najbardziej boli... to, że i z kasy.. wymigują się bo.. ale to b. złożony temat. Wyżej, to tylko 'sygnalik'. Dziękuję za obecność. @corival ... zachowaj dla siebie, co tylko chcesz... :) Dziękuję Ci za dobre słowo. @jan_komułzykant ... Janko... chciałam coś zacytować, a tu.. guzik, nie mogę. Prawda, płacimy przez laaata na.. chory.. twór, a potem... Powtórzę... to talia kart, której nijak nie można do 'kupy' poskładać. Oddzieliło mi odpowiedzi.... zatem.. ślę Wam ukłonik w podziękowaniu.... :) Edytowane 11 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Nata_Kruk Opublikowano 11 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 (edytowane) @Amber ... "obcięło" mi Ciebie. Cieszę się, że temat przypadł... :) Także serdecznie pozdrawiam. @Lidia Maria Concertina... @iwonaroma.. @Waldemar Talar... @Marek.zak1.. @Starzec @Kamil Olszówka... @Radosław...... @Monia ... @MIROSŁAW C... @Czarek Płatak... dziękuję Wam za cichutkie wejścia. Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 2
Gosława Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Tak sobie myślę że w dzisiejszych czasach nic ot tak bezinteresownie nie można załatwić A już na pewno jeśli chodzi o służbę zdrowia
poezja.tanczy Opublikowano 12 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 @Nata_Kruk Świetne pisane. Nikt tak jak Ty Jest ten klimat :) Pozdrawiam miło, M.
Nata_Kruk Opublikowano 12 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2024 (edytowane) @Gosława ... można i bezinteresownie, można.. choć to rzadkość... :) A służba zdrowia, wszyscy wiemy, jak działa. @poezja.tanczy ... fajnie, że 'grząski' klimacik przypadł... :) Bardzo dziękuję za posty.. letnio Was pozdrawiam. Edytowane 12 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 13 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2024 @Dagmara Gądek ... Dagmaro, tempo, jako takie, jest tempem... i dla mnie, może być 'rześkie', albo.. niemrawe.. co dodatkowo "wzmocniłam" słowami.. ślimaczy się.. i dopiero po.. słowa.. niemrawe tempo.. Ta składanka słów (z lekka metaforyczna), wg mnie, może zostać. Co do... echo rozżalenia.. jeżeli 'to' aż tak brzydko 'wyjrzy', ok. nie ma już.. "echo".. :) A nasze realia... są jakie są, wielu odchodzi, bo terminy takie, że można kilka razy zejść z tego świata. Fajnie, że w tym wszystkim dostrzgełaś tego oczekującego.... :) Bez pardonu podajesz uwagi, a ja, cenię szczerość... dziękuję za komentarz. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi