Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Amber Opublikowano 8 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 (edytowane) Kiedy góra zwiastuje wody wodospad, ja siedzę w wannie z pachnidełkami. W czepku z ceraty występuję publicznie w operetce łazienkowych rytuałów. Echo spłuczki, szum prysznica — to muzyka. W codziennych domowych koncertach z reguły oszczędnościowo używam ciepłą wodę. Nie cisza, tylko akustyczna ruletka. słychać każdy szmer, każdy szept, cichy krok, stają się częścią sąsiedzkiego soundtracku. Komedia pomyłek, gdzie ściana ma uszy. Codziennie występuję w naszym spektaklu. Edytowane 8 Lipca 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji) 8
Andrzej P. Zajączkowski Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Amber Sąsiedzkie słuchowisko, rurami wszędzie blisko, pieśń pięknie się niesie, gdy śpiewak na ... tchniony, w muzycznej udręce, umywa ręce, artystycznie spełniony. To bardzo jest mi znajome. Jeśli mogę powybrzydzać, to gdyby tak: wers 2 - zniknąć "wtedy", wers 9 zniknąć "Tam", hm? 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Amber Czyli tak samo jak w moim bloku, proza życia. 1
Amber Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Andrzej P. Zajączkowski Dziękuję za kreatywny komentarz i uwagi. Pozdrawiam :)@Rafael Marius Również mieszkam w bloku, stąd doświadczenie i wiersz. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taka już ich uroda. Pożałowali na wyciszenie. Ma być w założeniu tanio, choć i tak nie jest. 1
corival Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Amber Nie mieszkam w bloku, ale niektórzy znajomi i kawałek rodziny owszem. Wiem więc, ze faktycznie tak jest. Osobiście mnie to przeszkadzało w czasie pobytu tu, czy tam, ale nie jestem przyzwyczajona. Pozdrawiam :) 1
Amber Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @corival Masz szczęście, że nie musisz być przyzwyczajona i sporadycznie odwiedzasz rodzinę w bloku. Dziękuję za słowo. Pozdrawiam :) 1
Amber Opublikowano 8 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2024 @Dagmara Gądek Przyznaję Ci rację, temat zasłużył na zgrabniejsze ujęcie. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 26 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Amber Podoba mi się ten łazienkowy teatr- lekki, zabawny i bardzo życiowy. Operetka z prysznicem i soundtrackiem z sąsiedztwa- idealnie ujęte. Pozdrawiam serdecznie. 1
Amber Opublikowano 26 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2025 @Tectosmith Łazienkowy a jednocześnie publiczny kabaret,:) Dziękuję za czytanie Pozdrawiam serdecznie. 1
Rekomendowane odpowiedzi